跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章

Re: 9月媽媽,你地會係邊度生呀?準備好"走佬袋"未呀?

我重差 m巾、床墊、沖洗器 同 滴露 未買咋....
諗住 m巾、床墊、滴露 , 周圍都有...
係 沖洗器 , 要搵日去 吉仔買 .....

別墅

我好心急呀,一早已經拾好晒喇...

大宅

我末買完D嘢,睇吓 bb 展有冇嘢買!

BB 好快要出世,好心急呀!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我都想去bb展呀,不過我諗會有好多人呀,我老公又冇時間陪我去,佢一定唔放心我自己一個去........ :-( :-( :-(

大宅

Jackievv
你邊間醫院生呀???

子爵府

jolo 寫道:
我重差 m巾、床墊、沖洗器 同 滴露 未買咋....
諗住 m巾、床墊、滴露 , 周圍都有...
係 沖洗器 , 要搵日去 吉仔買 .....

點解要買滴露 @@??
上個禮拜日同老公走左去荷花買左m 巾..床+乳墊同網褲..沖洗瓶我就介未買呀~~~
bb d 野我就未買..不過就係荷花度買左支幫bb 沖涼+洗頭..但支野好貴..成舊水 ~"~
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

Jackievv 寫道:
我都想去bb展呀,不過我諗會有好多人呀,我老公又冇時間陪我去,佢一定唔放心我自己一個去........ :-( :-( :-(

如果我自己一個人去..我諗我老公都唔會反對..因為之前佢都俾我自己一個人去書展..但最後我都拉左個fd 陪我去
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

kathychoi
滴露係開水之後用黎洗傷口架.....
我之前就用噴壺....對住個傷口噴就方便好多

子爵府

Gobby_lam 寫道:
kathychoi
滴露係開水之後用黎洗傷口架.....
我之前就用噴壺....對住個傷口噴就方便好多

阿..係喎..我之前聽姑娘講話可以唔用滴露..用暖水洗都ok ..我唔諗住用滴露..驚"那"

大宅

kathychoi
放心啦....一D都唔會"拿"架
如果你驚"拿"既咪仲稀少少囉...
到可以接受既時候...再開水沖番正常分量咪得囉

子爵府

kathychoi
放心啦....一D都唔會"拿"架
如果你驚"拿"既咪仲稀少少囉...
到可以接受既時候...再開水沖番正常分量咪得囉

係架?? 不過聽個姑娘講時..覺得好似用暖水洗會比較方便d ..我係一個懶人..所以我諗用暖水會o岩我多d

大宅

kathychoi
暖水唔可以消毒殺菌嘛.....
我覺得同滴露都幾方便

子爵府

kathychoi
暖水唔可以消毒殺菌嘛.....
我覺得同滴露都幾方便

咁用暖水好d 定滴露呀?? 我仲以為暖水方便d ..而大家一樣都可以清洗果度咋

大宅

kathychoi
D人一般都帶消毒藥水開稀洗傷口架....
不過千祈唔好買太大支...
傷口其實好快可以好番...你可以考慮買個水泡...
生完之後坐就唔會咁痛...
死啦.....我個坐佬袋未搞過

子爵府

kathychoi
D人一般都帶消毒藥水開稀洗傷口架....
不過千祈唔好買太大支...
傷口其實好快可以好番...你可以考慮買個水泡...
生完之後坐就唔會咁痛...
死啦.....我個坐佬袋未搞過

哦..咁我明啦~~ thx!!
水泡我唔知駛唔駛買..因為四嬸可能有
我只係買左自己入院d 野咋..bb d 野除左沖涼+洗頭果支野買左之後..同埋bb 衫..其他乜都無嚕 ~"~

大宅

我都未執過走佬袋既野,其實係買都未買
我近排搞緊搬屋既野,都未有時間買走佬袋既野 :-( :-(

大宅

kathychoi 寫道:
[quote]
Jackievv 寫道:

如果我自己一個人去..我諗我老公都唔會反對..因為之前佢都俾我自己一個人去書展..但最後我都拉左個fd 陪我去 [/quote]

可能我年紀細,今年得20歲,我d朋友都掛住出去玩一係陪仔,邊有time陪我行bb展丫 :-( :-(

大宅

你地預備好晒喇!
我係乜都未買呀!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至