美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人去過以斯帖做減肥療程??

得唔得呀??

男爵府

Re: 有冇人去過以斯帖做減肥療程??

我以前係果度讀過美容,只係知道佢d產品好貴同埋d miss好衰

大宅

haha...有幾衰呀?? but我見佢d減肥療程好似唔係好貴咁...

男爵府

佢個減肥療程我就唔知喇,我剩係知道佢d護膚品好貴,我上年先讀完,仲要比左4萬幾蚊,仲未計雜費,考晒2張証書,都搵唔到工做囉,仲話幫我地搵工,呃人

民房

DEAR MOMOKO8 :
o ....我以家都係果到讀緊,d miss 有d都幾好既,好似kimmy yammy carmen咁, 至不知所謂係sa?ah 囉
,間直犯眾憎!!其他d staff 又唔helpful 做野又慢,讀左半年先比到學生證,校內成績表要主動搵佢地拎又吹又投訴先比,又多什項要買,我讀埋化妝,什費加埋成6皮幾!賣廣告又話有薪實習,吹水... ... :evil: 報名個陣有話750hr用7個月搞掂,以家要成10個月,上堂d notes 比多張都唔得,同一個考試d費又貴過人成700蚊,總之我勁後悔報呢間 :evil: 以斯帖
以斯帖

男爵府

讀美容要加埋減肥先搵到工架,我有個舊同學,讀完美容750hrs,之後再讀晒化妝都冇人請呀,carmen都係嘛嘛地,叻既學生就對佢地好好,唔係好叻果d態度麻麻,返學都好現實 :-x 仲有個叫cindy佢仲衰,心情唔好就搵人發脾氣,心情好就同你玩,見佢好似天氣報告咁,落雨要担傘 不過聽人講佢冇做lu~有個同期考試既學生做左miss 啦,我果時成日同佢去留下仙x岩飲野煲煙,,不過考完試之後都冇搵佢lu,個miss做左唔係好耐,長頭髮,肥肥地,你自己估下啦

大宅

我只知讀緊化妝75hr and 300hr出去實習至揾笨...d機構揾學校d學生去化妝...每個show學校就有錢袋..d學生幫人化妝..話就話出去實習幾好聽..實質幫學校做free labour冇錢分..幾揾笨!!

男爵府

係呀~就算有明星比你化,都係d呀sir或者miss著住件黑色衫扮學生化妝,學校都唔會同個明星講,我地會比個miss你,但係又要著住件黑色衫同你化妝架啦,有d唔知咪以為果d係學生囉,影埋張死人相,以為d學生咁鬼勁,叻到可以同d明星仔化妝,其實果d咪就係miss呀sir,都唔知幾多人比佢地呃左而報讀左個課程呀

民房

咪玩啦....D MISS差0多個個都肥既!!連教BODY既都肥,不過你禁大既TIPS我都知係邊!!
不過我有D同學讀350HRS既,考完個ITEC唔洗1WK,個個都都搵到野做啦,可能好彩啦!!

男爵府

咁好呀,我d舊同學個個都搵唔到美容呢行黎做,勁慘,浪費晒d錢,仲要係讀750hrs,考晒itec同cibtac,有晒証書 :-(

大宅

但教body果2個miss唔係好nice咩??我見佢2個對d學生都好鬆wor..可以上堂唔着校服..

男爵府

body就唔知喇,我剩係知道有個叫grace囉,佢都幾好人既,佢都會同你講下笑

民房

係呀,grace 好好人!!不過d miss 對body d 學生係好d,比左唔小錢架!!可幸我既代遇都唔錯!!
講返搵工,點解你地搵唔到既?我d同學淨係考350 itec,考完1星期唔夠,張野都未有得囉,出去好快搵到啦,仲要係個個都搵到添!!係咪你地要求高呀?

男爵府

冇呀,咪個個都打開一本便利搵工囉,邊度請美容學徒就見邊度,見modern仲衰,上到去同我地講,我地公司係登左招聘廣告,但係我地都係會請返我地d學生先囉,或許你地可以報讀左我地個course先,讀完之後我地會第一時間請你先 搵笨架

首頁

尾頁

跳至