單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

星期六下午我就睡覺,小朋友就自己玩,夜晚出街食飯

逢星期日上午都冇咩做,有時行街,下午就同小朋友溫習

有人話平淡是福,但我的生活真係幾無意義咁.

我只知成日出街會洗錢,因為我都係一個購物狂.我唔想再咁大洗啦!草返D 錢買樓,積谷防肌.

男爵府

有意義的定義在那裏

能夠每個週末和孩子一同渡過, 是我這十年工作每日奮鬥的目標, Weekday 時, 大家急速上班上學已很倦了, Weekend 時只想relax下來什麼也不做, 陪孩子看卡通片食薯片、落公園打羽毛球、返兒童團契、去圖書館看老夫子、已是我們的大事.

兒童期的孩子只想和親人一起, 做什麼也沒關係, 所以我不會錯過這個階段,賺少些也一定要放weekend, 因為踏入青少年期後, 他的世界會介入朋友或同學, 到時我想陪他時, 恐怕會放我入waiting list 了.

侯爵府

而家我做了一家之煮同一家之主,所以一放假我徐了做自己家庭的事之外!
每次放假都盡量會抽2-3個小時去特殊幼兒中心做下義工,雖然d小朋友比較特別d,不過同他們唱下歌,食下茶點,有時幫他們換下片片, 睇住d小朋友由唔識講嘢到識得開口叫我ee
4個字可以形容我心情~開心,感動

侯爵府

環保接龍勳章

係呀!我都喜歡做(跟得亞四),可以陪小朋友去學野..做吓義工.一起玩和食...一起長大.自己都可以relax一吓TIM...
因為自己的童年是過得開心的,所以亦想小朋友有開心的童年...
等到小朋友大,佢有自己世界時..我就可以休息吓,做自己喜歡的事

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

首頁

尾頁

跳至