跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地亞b識叫爸爸先定媽媽先?

我亞女識叫爸爸先...

洋房

Re: 你地亞b識叫爸爸先定媽媽先?

我個傑傑B都係識叫爸爸先喎!
曳曳既傑仔在10月3日登陸地星喇!

子爵府

小諾瑤又係叫爸爸先喎! 呢兩星期終於識媽媽聲啦

大宅

我呀b都係喎,前一排成日"bar bar bar bar", 過一排就成日媽媽媽,但依家又好少聽見佢發呢兩個音喎 托兒所d姐姐話,"bar"音易發d,所以好多bb都係發"bar"音lor 雖然佢發到呢兩個音,但都唔唔係點解.唔知幾時先可以真係叫到爸爸媽媽呢

維尼bb 寫道:
我亞女識叫爸爸先...

]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

男爵府

我亞b好耐之前就不停亂叫"bar bar bar", 呢兩日識望住爸爸叫"爸爸" , 發音仲準左好多..不過就唔係點發"媽"音囉

大宅

的的都係誚"爸爸"架.....的人話因為爸爸易發音 & then 老人家話...bb叫邊個先...個個都係做野會辛苦的喎....

的的曾經叫過我"媽" "媽"...就係上次佢病...我灌佢食藥..佢就不停咁叫我 "媽" "媽"....叫到我心都酸~~~~

男爵府

:-( :-( :-(
tunghei1025 寫道:
的的都係誚"爸爸"架.....的人話因為爸爸易發音 & then 老人家話...bb叫邊個先...個個都係做野會辛苦的喎....

的的曾經叫過我"媽" "媽"...就係上次佢病...我灌佢食藥..佢就不停咁叫我 "媽" "媽"....叫到我心都酸~~~~

大宅

叫'媽媽'先

洋房

我小b都係識叫爸爸先

大宅

吾知點解我小B會叫dadydy.....佢咁痴我都係叫dady先!激c人! :evil:

大宅

rabbit_chan2222 ,

me too la,麵包妹叫
沈師奶

大宅

謙謙識叫媽媽先, 之前都有叫過爸爸, 不過叫左一排就冇再叫, 依家都淨係叫媽媽

大宅

我對孖仔初時叫"爹爹爹",現在叫"媽媽媽"。但好似好多時都是無意思咁叫,並唔知道我是媽媽喎。

男爵府

我個ERICBB識叫媽媽先.第一次就覺得好開心,
但之後佢叫親都無好野.因為佢好怕悶所以就搵我倍佢玩,
搞到我好似"媽媽生"咁.

大宅

思晴除左講"曳曳曳"同"打打打"之外,呢派識講 "爹爹爹",我老公話思晴好傳統,唔喊媽媽爸爸,喊"爹爹',咁
第日不如喊我做娘親
我家有三個妹...

複式洋房

叫'媽媽'先

大宅

'pa pa'
BoBma

大宅

係'ba ba'先...日日都叫,除咗勁樓計先叫媽媽咋 :-( :-(

男爵府

都唔知點解, 我叫"爸爸",亞女就學我叫, 我叫"媽媽" 佢就唔理我~~~

大宅

我呀女成日都係 "媽馬馬媽歪歪歪...." 呢d音

首頁

尾頁

跳至