產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

會o係瑪麗 生的媽媽...有事求問

我預產期係9月26日,本來睇開QE,但我會產前搬返去阿媽(香港仔)度住,產後又住係阿媽度,方便照顧,所以想轉去瑪麗,要今個月尾先可以去贊育登記。

但我想問如果丈夫要陪產,是否要上什麼堂的?係咪平日先有得上的?

我之前係QE都上左唔少Course,但瑪麗話要上番,不過個staff又很忙,不是太詳盡咁解釋比我聽...但我又想快點決定是否真的轉院....

另外...多問一句,多唔多大陸人的....

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Re: 會o係瑪麗 生的媽媽...有事求問

陪產一定可以........
除非開刀.......
運動班係平日......
其他有夜晚同星期六

我係5月生的......
唔係好多人.........
也沒有多 陸人

複式洋房

你係指唔上堂都可以陪產?

同埋我打上去預約,贊育話要7月30日先去,其實平日直踩上去得唔得的...因為我都成29週了....

大宅

lionly,
我3年前嚮瑪麗生亞仔冇上堂都可以陪產wor 依家就唔豬lur
lionly 寫道:

你係指唔上堂都可以陪產?

同埋我打上去預約,贊育話要7月30日先去,其實平日直踩上去得唔得的...因為我都成29週了....

別墅

我上年4月係瑪麗生左個女~
我老公冇上到堂,但想陪產...去覆診時問醫生冇上堂可唔可以陪產,醫生又話唔清楚...問姑娘佢又叫我問醫生
到左生個日,醫生話只要我老公唔怕血&唔會阻礙醫生工作就俾左我老公入黎陪足我全程咯
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

係首次登記一定係係星期六的........
見姑娘......如果之前抽過血可以唔抽都得.......

我都唔清楚........
因為我都係打上去book time......
不過我個時係星期四打去.........星期六就即刻去了.......

係可以陪產的........因為佢地好重視呢d野

首頁

尾頁

跳至