跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

話咁快,個list就咁長啦!未生嘅mama加油呀!
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

伯爵府

1月媽媽變左2月媽媽,
1月27預產期,BB2月2先出世

別墅

好心急呀,仲有2日就到預產期啦,仲未有動靜,會唔會過期居留呢

珍珠宮

原帖由 laiyuet 於 11-2-8 09:55 發表
咁啱既,我b女都系2/7出世,都系仁安啊,不過我系開刀的。

我個小B女都同你哋個BB同日出世,不過我個B是過期居留B
吉蒂小豬/2月7日/2月1日/女/3.28kg/養和/催生失敗變咗要開刀

複式洋房

媽媽 ID/出世日期/預產期/女or男/磅數/醫院/順產or無痛or開刀

susannau/24Jan11/3Feb11/女/7.10lbs/canossa/催生順產

希望其他媽媽都順順利利~

大宅

媽媽 ID/出世日期/預產期/女or男/磅數/醫院/順產or無痛or開刀

Carcar0308/2月5日/2月7日/女/3.785kg/PWH/順產產拑

男爵府

好似好多二月mama都比edd早生...全部堆晒響二月頭...d bb全部趕住出黎逗利是...

大宅

原帖由 oken 於 11-2-9 21:21 發表
好似好多二月mama都比edd早生...全部堆晒響二月頭...d bb全部趕住出黎逗利是...

我仲未肯出來,你都早過我... 你第幾日住2等呀?
qe食咩奶粉呢? 我見你個b仔都重磅喎

大宅

仲有6日就過期啦,小白兔你快d出來啦

大宅

我都超心急呀,距離預產期仲有8日。但呢兩日已經肚谷谷,成日好似嚟M咁啦。想BB快D出世,好想見佢呀。

大宅

回覆 1# shertam 的文章

me too ah, 我都超心急呀,距離預產期仲有9日。但呢兩日已經肚谷谷,成日好似嚟M咁啦。

快D出世,好想見佢呀。

複式洋房

joeyss/2月6日/2月2日/男/3.37kg/聯合醫院/順產

真係生到我呢...人都癲..x__x"

男爵府

原帖由 coolcoolcandy 於 11-2-10 13:34 發表

我仲未肯出來,你都早過我... 你第幾日住2等呀?
qe食咩奶粉呢? 我見你個b仔都重磅喎

我好好彩吖...04xx入院...醫生巡完房0900 sharp 落產房催生...間產房係一人產房...比講座參觀果間大一倍有多...有晒LCD 電視...生完直上二等房...好SUPRISE...間房好正!!..一日五餐...除左TEA & SUPPER..餐餐都有得揀...你餵完BB想休息又可以俾佢地推入BB房...好想快D生多個...

QE SERVICE好好...醫生/姑娘/助理/姐姐都非常好!!!!

我果個係人奶B...雖然補過一次奶粉...但我唔記得佢幫我補邊隻...

好快到你架啦...加油~~

伯爵府

原帖由 oken 於 11-2-10 23:19 發表

我好好彩吖...04xx入院...醫生巡完房0900 sharp 落產房催生...間產房係一人產房...比講座參觀果間大一倍有多...有晒LCD 電視...生完直上二等房...好SUPRISE...間房好正!!..一日五餐...除左TEA & SUPPER..餐餐都有 ...

你幾號入QE?我可能見過你呀^^
我都覺二等D姐姐同始娘超好呀!!
我住過一晚普通房架,個度D人好差架,
所以真係差天共地呀

大宅

原帖由 aggiexaggie 於 11-2-8 17:59 發表
irenewonglh/2月7日/女/3.51kgs/qe/開刀
奶醬豬/1月1日/2月18日/女/2.02Kgs/QE/順產

chankomi/2月3日(年初一)/2月2日/男/3.32kgs/廣華/順產

敗家女王/2月7日/2月8日/男/3.1kg/QMH/順產

ipsuk ...

大宅

原帖由 花花b 於 11-2-11 10:23 發表

所以真係差天共地呀

你地就好la..我係qe普通房d service 真係好麻麻囉..好在我開刀都3日可出院.返到home 自己話事好好多LA>..

大宅

無法啦...一日執仔都無停手...人手有限...心情自然唔好

男爵府

原帖由 花花b 於 11-2-11 10:23 發表

所以真係差天共地呀

我05FEB 入架..即晚生完等到九點上病房...我住A11 #8...唯一唔好係我個位..一拉埋簾好熱...雖然係三人房..但間房我覺得正過二人房..大D同埋我個位靠窗...本來要留三晚但又想早D返屋企...不過真係有D唔捨得走吖..XDDD

朝早我都住左幾個鐘大房..SO FAR又OK..可能係產前房..D姑娘唔係太忙..但隔離位同胞就好嘈..成日響度講電話...

男爵府

畀面勳章

原帖由 oken 於 11-2-10 23:19 發表

我好好彩吖...04xx入院...醫生巡完房0900 sharp 落產房催生...間產房係一人產房...比講座參觀果間大一倍有多...有晒LCD 電視...生完直上二等房...好SUPRISE...間房好正!!..一日五餐...除左TEA & SUPPER..餐餐都有 ...

想問問係咪公務員, 所以住2等房呢? 好羨慕啊~

男爵府

原帖由 依媽媽 於 11-2-11 12:58 發表

想問問係咪公務員, 所以住2等房呢? 好羨慕啊~

係吖..我老公係公務員...

首頁
34567...10

尾頁

跳至