婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

生庤瘡???

我生仔仔之前就有痔瘡, mud都唔識就周圍買藥擦, 攪到現在粒痔瘡縮唔番入去, 請問有冇人割過痔瘡? 費用多少? 喺邊度? 需時幾奈?

子爵府

Re: 生庤瘡???

我係播道醫院arm arm做完, 共銀$19,209。 用新式的"釘書機"; 如果做傳統手術會少約$4,000-$5,000的醫療用品費, 但要住多幾日醫院。

我星期四黃昏入院, 星期五早上9:00做手術, 星期六中午出院。 傷口完全唔痛, 唔駛食止痛藥! 連星期日第一次去"大大"都冇痛。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

大宅

jk67jk,

可唔可以講下"釘書機"手術是怎樣做的,真係做完都唔痛?我個朋友上個月做完,不過係傳統個隻,痛到不得了,醫生寫成個月假比佢,佢話一食完
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

子爵府

如果要知道詳盡點, 應該問醫生, 佢有圖俾你睇!
我可以試下講少少.

好似釘書機要看痔瘡的位置及情況才由醫生決定是否可用.

我的case是, 用刀割"內痔"; 然後醫生將"外痔"拉上去,用釘書機釘入內壁. 因此外邊沒有傷口,不用浸藥水, 又不影響日常生活.

我好似內外都有三粒呀! 如果你覺得我講的價錢沒問題, 我可以pm醫生名給你考慮. 聽聞他的痔瘡手術在行內很出名, 很多護士都找他做的.  

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

廣華醫院都好似有得做,好似唔知4千定6千,早排報紙講架

大宅

jk67jk,

麻煩你pm醫生名給我,謝謝!
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

別墅

我都想知那醫生的姓名和資料呀? :lol:
可否pm給我呢?
thank you so much!!!

大宅

jk67jk:
我都想知那醫生的姓名和資料呀?
可否pm給我呢?thank you! ^^

大宅

jk67jk,

麻煩您pm個醫生資料比我呀? Thank you so much!!!

另外, 請問係唔係逐粒計?? 因為我都有幾粒 . 而我早排睇報紙都好似話廣華有得做, 但好似話逐粒計, 咁咪好貴 , 唔知就咁打去廣華佢會唔會答我呢???

醫生有唔話會唔會番發 :-( :-( .

子爵府

Sorry, 我今明兩日效忙, 我會盡快pm俾大家, 大約明天下午。

Small cloud,
我的不是逐粒計的!
我相信你致電廣華, 佢可能叫你預約醫生睇一次去問清楚詳情。

子爵府

已pm給各位了!

Small Cloud,

不能保證是否翻發的。(No promise, no guarantee)

但自己能做的,是手術後的保健。 保持每天大便,多吃新鮮的蔬果,早睡,少吃辛辣食物...等;還有不要坐在廁所很久。

大宅

jk67jk,

已經收到您的pm, thank you.

大宅

jk67jk,

已收到您的pm,唔該哂!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Can you also PM me the doctor's name? Thanks.

大宅

Hi jk67jk,

我都想知那醫生的資料, 麻煩PM埋我, 唔該晒

子爵府

"pm" sent.

男爵府

all.... for your info
http://www.mingpaohealth.com/cfm/health3.cfm?File=20050120/office/gnb1.txt

嘩...完來廣華都要等成九個月至一年 咪有排痛.... 點做好.......
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

男爵府

jk67jk
我都有e個問題, 我想知我買左 medical insurance 甘有無得 claim, 請問可以pm 我e生 info 嗎?? thanks
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

男爵府

jk67jk,
可否 pm 醫生的資料給我 ?

子爵府

一係唔講, 一講就咁多人... ... 都有痔瘡大問題!

我都忍左成10年才"dik"起心肝去做手術 ~ ~

aj-caleb ,
我claim了公司份門診及住院medical insurance。 Claim 唔claim 到我諗要睇你份單保唔保囉! 我覺得一般叫得住院的保單應該claim到, 視乎claim幾多吧!

"M" sent.

首頁

尾頁

跳至