自由講場

跳至

別墅

K1(半日學)有無需要寫名在校服呢?

如題

大宅

Re: K1(半日學)有無需要校寫名在服呢?

我做法衹係寫名在校褸、外套

複式洋房

我都係..外套同校褸....
bobo :-D :-D

公爵府

好媽媽勳章

Clicquot 寫道:
我做法衹係寫名在校褸、外套

me 2~

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

最好寫埋鞋仔裡面, 佢地好多時要除鞋玩遊戲, d老師照顧唔到咁多...小朋友又唔認得自己對鞋, 我個仔就試過比人著咗對鞋, 剩係識喊囉!

複式洋房

冇錯, 鞋都好緊要架, 佢地成日要除鞋玩架, 有時認唔到自己對鞋就會著錯喇, 一定要寫埋鞋呀!

至於校服呢, 我屋企果個小朋友, 參加左學校的課外活動, 試過起學校d哥哥姐姐既畢業禮要表演, 表演時要換衫架! 所以其實校服都要寫名囉!

別墅

mameme 寫道:

最好寫埋鞋仔裡面, 佢地好多時要除鞋玩遊戲, d老師照顧唔到咁多...小朋友又唔認得自己對鞋, 我個仔就試過比人著咗對鞋, 剩係識喊囉!

係o咼! 我無想到會除鞋玩,真係多謝提點

咁係咪用箱頭筆寫便可以,還是要貼 label,還有什麼要注意呀?!

洋房

要寫. 我女女讀小學時, 曾經發生過不明氣體事件, 有十多個同學仔要送院, 一時間, 學校都好混亂, 唔知邊個學生去左醫院,又要立即全校點名, 此事件後, 校方要求所有學生的校裙上要寫上名字, 以防萬一.

別墅

mm33souk 寫道:
要寫. 我女女讀小學時, 曾經發生過不明氣體事件, 有十多個同學仔要送院, 一時間, 學校都好混亂, 唔知邊個學生去左醫院,又要立即全校點名, 此事件後, 校方要求所有學生的校裙上要寫上名字, 以防萬一.

mm33souk,

我有個習慣就係將新買回來嘅衫,衣領上嘅招牌拆除,因為好介頸,咁宜家又要寫名,咪唔可以拆law?! :cry:

洋房

咁都無辦法啦, 係咪

大宅

要寫.

跳至
熱門主題