親子旅遊

跳至

首頁
23456...11

尾頁

公爵府

牛年勳章

Re: 7日6夜日本自由行遊記

hinhinmummy,

HELLO! 請問取了一個FASTPASS, 就要玩完才玩到另一個FASTPASS 的GAME, 那麼如果我11:00入場, 咁Q取了一個最多人玩的GAME, FASTPASS 都要 2:30, 豈不是由11點至2:30 這段時間玩的野, 係需要排隊?? 正確嗎??我有沒有方法, 係未取FASTPASS 前, 知道佢需要多久才有得玩呢??
THANKS! :wink: :wink:

侯爵府

CMMANDY

不係甘計的, 我最先入去的時侯, 排左pooh fast pass, 未玩pooh的時侯, 都可以去排激流的fast pass..........

點解你不早點去呀? 好似我甘, 一去到玩左最hit果d先..........

pooh真係要去玩, 好得意

個時間係電腦set...............

侯爵府

好想玩遊樂設施!但光是排隊,寶貴的時間就分分秒秒地在流逝…
別擔心,別忘了有能減短等候時間的「迪士尼快速通行」可利用!
首先,請將護照券插入特定遊樂設施的「快速通行」發券機,免費領取一張記有利用時段的「快速通行」券。如此您就可先遊玩別的景點,再於指定時段內返回,有效的運用時間!

可利用「快速通行」券的設施
東京迪士尼樂園: 巨雷山╱ 飛濺山╱ 小熊維尼獵蜜記╱ 微縮世界探險!╱
太空山╱ 巴斯光年的星際歷險╱ 幽靈公館
東京迪士尼海洋: 風暴騎士╱ 地心探險之旅╱ 海底兩萬哩╱ 美人魚礁湖劇場╱ 印第安瓊斯®冒險旅程:水晶骷髏頭魔宮╱ 神燈劇場╱ 忿怒雙神

您是"FastPass"派?

還是"Standby"派?

在利用遊樂設施前,請先參照入口處的時間板,
確認「排隊等待」的等候時間及「快速通行」的利用時間。

不想排隊等候的人,請至設於遊樂
設施附近的「FASTPASS」發券處!
排隊也沒關係,就是想先搭乘這項遊樂設施的人,就加入「STANDBY」入口的隊伍吧!

將護照券插入「快速通行」發券機,
領取一張記有利用時段的「快速通行」券。
按至今的方式排隊。

請先遊玩別的景點,或逛街用餐,
只要在您的「快速通行」券利用時
段內返回即可。

在利用時段內回到預定的遊樂設施,由「FASTPASS」入口進場,節省等候時間!

注意事項:
「快速通行」券並不能保證入場。
一張「快速通行」券限一人使用。您必須使用自己的護照券領取。
「快速通行」券一次僅發行一張。下回的發行時間記載於您手邊現有的「快速通行」券上。
「快速通行」券可能依情況提前停止發行,尚祈諒解。

公爵府

牛年勳章

妳的意思係我可以取哂所有FASTPASS, 但是唔同的GAME, 如果同一個GAME, 必須要玩完才可以再排同一個GAME 的FASTPASS??而且須要在細時間之後.

伯爵府

CMMANDY,
據我所知,如果妳取1st fastpass mark住2-3pm返去玩,咁妳就要2pm之後先至可以再取2nd game fastpass.

侯爵府

CMMANDY,

不係...........係第一個game的fast pass下邊的細字時間之前, 不可以拿第二個game(包括第一個game)的fast pass.

你去到, 看情形啦, 如果有d不係太多人排隊的, 咪去排住隊先, 再搵人去第二d game到拿fast pass, 跟住再返黎會合law.

我排排下, 帶個仔去廁所, 都可以返到入去.......d日本人好nice架, 你同果度d姐姐仔講聲就得架啦.

公爵府

牛年勳章

小BMom 寫道:
CMMANDY,
據我所知,如果妳取1st fastpass mark住2-3pm返去玩,咁妳就要2pm之後先至可以再取2nd game fastpass.

明白哂, 我最終去另一網站找到料, THANKS!

公爵府

牛年勳章

hinhinmummy

我有些疑問, 其實應該要俾大家知道, 個FASTPASS 排到什麼時間, 像我這個盲頭烏蠅, 可能第一個FASTPASS 就4:00, 看怕

THANK YOU

侯爵府

CMMANDY

你去到的時侯, 有個好大的牌, 寫明, 依家拿fast pass, 最快會幾時有得玩架..... 你諗到既野, 日本仔點會諗不到wor??

還有一個大鐘, 可以看到依家係幾多點

甘你先決定拿不拿fast pass定係排隊law.

but我老公話, 佢玩space mountain的時侯, 前邊果個family就不知有fast pass拿呢回事, 佢地排左個幾鐘............

公爵府

牛年勳章

妳有沒玩到幽靈公館, 會唔會好

洋房

我想問下disneyland 的公仔人物係咪 9:30am 左右出來架, 咁你玩緊點同公仔影相?

CMMANDY,
幽靈公館係唔恐怖的, 因為你唔識聽日文, 唔怕架, 我同事佢那時6歲去玩過, 佢話在坐公館裡的類似咖啡杯時, 係2人坐的, 轉到去某個位置, 會見到你隔離的人會套左一位幽靈, 即係好似佢坐在你隔離咁, 只是一陣就冇野了, 而我同事那時的歲數就會驚驚地囉, 大人睇根本冇野驚的

sorry, 應該係得呢間有free shuttle bus 的東橫inn西葛西, 但英文網是沒有寫出來的, 日文網就有 http://www.toyoko-inn.com/hotel/00019/index.html你見上面寫住送迎バス便是了, 而其他有些酒店就係房租+disney入場卷囉
淺草東橫inn

侯爵府

CMMANDY

一d都不驚, 不過我去果日無fast pass拿.

我個女7歲都不驚, 不過佢連玩過山車, space mountain都不驚無得好講.

but我個仔, 居然係入邊訓著覺...............甘你話驚不驚?

我當入去涼冷氣, 因為我去果日真係好q熱

侯爵府

旻仔媽

d公仔8:50-55分已經出定黎架啦, 甘你閘外邊就we le wa la甘叫..........佢就係入邊係甘揮手.

甘入到去, 排長龍影相..............甘我緊係無影啦, 走去玩.

甘去到toonland, 就見到donald, daisy, 同d豬仔........

一路行一路影law, 到走果時, 就見埋小矮人law............

我發覺係巡遊的時間, d games係最小人排, 同埋之後, d公仔就出晒黎等人影相. 識啦! 想玩games定係影相

公爵府

牛年勳章

旻仔媽,

多謝妳的資料, 我囡囡得3 歲, 等我自己玩下先, 真係好難取捨, 究竟看巡遊或時玩GAME 好呢??

別墅

hinhinmummy, CMMANDY,
Thank you very much for your information.
very useful for me to bring my two young kids to go la.

別墅

anybody knows if there is a Doraemon playland ( or similar like this ) in Tokyo ??

侯爵府

cmmandy

我係屋企搵到張fastpass, 係pooh的, 因為果時阿女無用fastpass入場, 所以還有一張留記念, 果度上邊寫住13:55~14:55分可以去玩.

而下邊好清楚寫明:
Your next FASTPASS ticket for another attraction will be available after 12:42

所以你應該會好清楚知道可以拿下次fastpass的時間的.

公爵府

牛年勳章

SarsMum 寫道:
旻仔媽 and CMMANDY
問新宿哪裡有壽司放題 or 100 yen 壽司? hello kitty bus觀光在哪裡?

Thank you

http://gourmet.yahoo.co.jp/gourmet/restaurant/Kanto/Tokyo/guide/0106/WV-TOKYO-5RAFP001.html

其中一間, 我再搵下

男爵府

請問邊度訂PACKAGE (池袋�新宿)最抵?

大宅

Hi all,
We just came back from Tokyo last night after 8d7n. I guess we are very lucky, we missed the earthquake today & the whole week was sunny with overcasted sky. Not bad. Very unforgetable trip & challenging for us all, mums, who planned the trip!

首頁
23456...11

尾頁

跳至