美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用開renewing pack既組妹

分享一下你地幾耐(夫)一次??會(夫)幾耐?

你地認為點(夫)先最好最有效呢?

我係網上睇到有人話每晚當晚箱用好掂,有無
人試過呀?

謝謝分享

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我厚塗renewing pack fu 一個鐘都已經乾晒, 我唔敢fu過夜, 同埋個效果已經好好la.

複式洋房

請問你隔幾耐full一次呀??

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

因為我mask主要係用其他brand, 所以renewing pack我用得唔密. 大約一至兩星期先一次. 或者要去飲果日, 化妝前會敷吓renewing pack, 咁個妝會好貼.

民房

回覆 63# Vanessa_ 的文章

可以每日用的但就好快用完, 好貴囉 . 我因工作關係需要化妝所以就好需要用佢, 但就會慳d嘅方法, 兩三日左右早上薄敷5分鐘然後用指尖按摩摔走d嘢先再用棉花抺淨, 上妝貼好多同有光澤d. 或者好似baby_jkk媽媽咁去飲果日扮靚靚前至用厚敷嘅方法咁就可以用得化算d...其實有數得計, retail size 50ml 加價後係係$1860, 8折後係$1488再除50ml=$29.76, 薄敷要用3ml左右即係$89.28,而厚敷就用一枝sample size 5ml 即係$148.8, 咁計法自己就可以掌握到自己嘅預算, 以前未學識計時好快用完好肉痛, 後來至知道自己份量用多咗咋, 希望呢小小分享可以幫到各位靚靚媽咪啦.

水晶宮

畀面勳章

原帖由 rachel 於 11-1-11 22:40 發表
Renewing Pack 真係好好用 但好貴呀
Sothys 的THI3 Hydrating Mask 效果一般
Guinot 的 Anti-Wrinkle Mask 也唔錯
但最好都係 Renewing Pack

THI3 係粗用, Renewing Pack間住用.

水晶宮

畀面勳章

其實RENEWING PACK係當急救咁用GA, 當然唔怕貴你可日日用.

子爵府

我想問大家RENEWING PACK 會唔會買SALON SIZE 200ML 架呢?
定係KEEP 住用50ML....?

民房

我自己就keep住用50ml因為聽自己個美容師講過salon size 應該只有特約經銷商嘅美容院至有, 但係佢哋簽咗合約唔可以出售, 否則一經發現會冇咗個代理權. 所以正常係買唔到salon size嘅貨, 不過喺卓悅就有, 但佢哋賣嘅嗰d係水貨嚟, 品質唔好囉. 而sasa就一定係好過佢但只得客貨裝, 其實yahoo拍賣都有salon size買, 你哋都可以去睇下.

首頁

尾頁

跳至