自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

到教協買小學教科書 ~~

到教協買小學教科書, 會平D嗎?? 有幾多折呢??

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Re: 到教協買小學教科書 ~~

以我所知, 教協係冇小學教科書賣.

複式洋房

冇教科書嫁,但有間田園書店.

男爵府

田園書店都冇架。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

多謝回覆; 咁知唔知邊度買小一教課書會平d呢?? 我missed左學校一齊買o個次呀, thanks!

書展會唔會有得平呢??

大宅

2019新春慶豚圓

你不如試下問學校

珍珠宮

多利是:

書展係唔會有教科書賣架. 你估d書商傻架咩? 家長一定要買教科書比細路, 簡直係一大舊肥肉任由書商割呀.... :-( :-(

我見度度都係9折, 睇怕你都唔洗諗有更平地方. 講真, 就算係比個85折你又點, 你搭得車去都蝕埋啦.

伯爵府

好媽媽勳章

係呀...度度都係九折,我問過中華書局佢地有小學教科書賣,不過我上次(7月頭問)問時佢地未有貨,你可打電話問下,因d 書成日都出唔齊,可能要行幾次架,在學校買雖然只得95拆,但唔洗行幾次,近就冇咩所謂,如果要搭車又要帶住小朋友天氣又熱就真係幾辛苦架,以上只是我同個仔買書的經驗!
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

珍珠宮

剛剛上過書展網頁,發現他們有個exhibitor list的分類,其中有個叫 "TEXTBOOK EXHIBITOR",不知道是否有教科書賣(以我以前經驗記得就應該沒有!),不過如果去開書展就不妨留意下這些counters:

Cambridge University Press 1H22, 1H24
City University of Hong Kong Press 1J21, 1J23
Galaxy Publishers 1C16, 1C18
Global China Circulation & Distribution Ltd GHC05, GHC07
Greatway Educational Centre 1D15, 1D17
Modern Educational Research Society, Ltd. 5A14, 5A16, 5B13, 5B15
Selin Educational Institute Limited 5G29, 5G31, 5G33
SNP Panpac (Hong Kong) Ltd GHB23

首頁

尾頁

跳至