夫婦情感

跳至

複式洋房

有無試過老公同自己無野講.........(即係大家已經無野好講..)

..........只有問一句, 答一句........唔問, 就一句都無..........

大宅

Re: 有無試過老公同自己無野講.........(即係大家已經無野好講..)

只有我"B lee 巴 la",佢就唔出聲,or 一兩句窒到"應" 但是感情

洋房

Re: 有無試過老公同自己無野講.........(即係大家已經無野好講..)

平時放工兩個都無野講嫁!淨係問吓佢今日辛唔辛苦,lunch食咩咁囉!如果週末返外家,打麻雀嗰陣就可能知道佢多d野囉!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

男人係咁架啦,佢冇野講,咁咪我自己講羅,我個老公都係咁架,你問一句,佢答一句,有陣時仲唔答你,話自己聽唔到喎,所以唔使同佢地計較既,佢冇野講,咪自己搵D話題講羅,夫妻相處係咁架啦,努力啊!

洋房

barbie: 你哋結咗婚有幾耐呀?

子爵府

咁多年都未試過,因為佢係一個超級吹水怪

洋房

「家家有本難唸的經」我仲有同埋老爺奶奶住呢!所以,好多時候唔係咁方便,當眾講出心裡面嘅說話嫁!

複式洋房

結了婚近4年, 由於半年前佢工作上有不如意, 一路玩自我封閉..對住任何人都唔想講野..........包括我...

我自問已咩都做足, 開解又開解過, 要講的都已講晒...我好累了............. :cry:

複式洋房

我同老公結左婚就快5年,佢係一個好多野講既人,如果佢唔講野多數係病左同唔舒服,所以冇試過老公同自己無野講

複式洋房

芭比2046,

其實你是否了解佢呢? 會唔會你唔會你對佢既工作唔係咁了解,所以佢費事煩你呀?

試吓從佢的同事同朋友(要大家都熟的)著手幫助吓佢express 自己!

大宅

既然妳知道佢係因為工作上唔如意先至變成咁,妳就更加要同佢溝通多d啦,如果連妳都放棄佢....容乜易佢搵第二個溝通架!

翡翠宮

芭比2046,

我同你一樣, 所以家陣我 因為真係好累, 解釋又解釋過, 講又講過, 都覺得無咩可以再做, 佢自己唔變, 除了拖慮佢自己慢慢演變成抑鬱外仲直接影響緊我既情緒, 所以我好唔開心我好想走呀

別墅

芭比~
有一陣子我同我老公都是這樣~
真的很辛苦我好想了解他的事但又怕煩到佢~
一方面知佢有東西煩~又心急想知~~~到佢個口死都不開的時間就火都來~~

唉我明你一定很心痛~但想深入一下老公其實不想你擔心~~
男人要面子不想老婆為佢的事而煩so 佢要扮堅強~~他們不同女人什麼都耍分享~~你老公的性格好似我老公~慢慢佢會放開心結的不要放棄他~~

翡翠宮

funghei,

咁你比左幾多時間你老公去解開呢個心結呀 咁佢依家係公司無問題定係佢自己正視自己既問題所以得到解決先

男爵府

十六年的婚姻生活, 令我感到很累, 很累! 開始明白, 為何會生活得愈來愈不開心 ~ 因為在生命中抓著的東西愈多, 期望便愈多, 跟著你便會愈不開心!

一個丈夫, 一個家庭, 自己的孩子, 看來好美滿, 但原來是可以令你疲憊不堪! 先前對你呵護備至的男人, 隨時間的轉變, 變得愛自己多於一切. 大家都有一份工作, 何以他放工回家便可走進房間看電視, 打瞌睡; 而自己就要走去買

翡翠宮

MARTHANA,

咁你仲有無同佢一齊呀 否則你又點會知道無左佢你一定會好開心呀 咁你有無考慮過咁做係咪叫自私呀 為左自己開心仔女就無得同爸爸一齊生活, 有無諗過佢地又開心咩

公爵府

哩個世界係咁架啦,結婚之後女人會越o黎越重視個老公...但男人就會越o黎越忽略個老婆,所以大家都要睇開d啦

男爵府

ringoivy :

我沒有為了自己開心而選擇離婚, 為了孩子的緣故, 我仍在默忍. 其實孩子亦得不到很多的父愛, 正如我說, 他是一個自私的人, 他在家的時間都是放在電視上. 與孩子上街的日子, 孩子亦寧願爸爸不同行, 因爸爸老是掃興的; 孩子想看的東西還未看完, 他便叫走, 不是一次, 次次都是, 和他行街, 便真真的在街上行.

很多事, 只有當事人才能明白當中感受! 誰愛飲苦酒呢! 我也希望有一個開心的家庭, 孩子有一個關心他們的爸爸……相信每一個人到希望擁有得到. 可惜, 事與我願遺!

公爵府

雖然我唔係當事人,但我亦感受到你既唔開心,其實我個人就認為長痛不如短痛...如果你有經濟能力就不如試下分開下lor,人一世流流長...成日唔開心會好辛苦,而且我覺得d小朋友就算而家唔明將來佢地一定會明白點解你要咁做lor

別墅

Hi All,

我都試過有一段時期大家都傾好少野架~~
不過我諗左個方法~~
就係寫紙仔~~買塊notice board~~
真係好有用~~得閒我寫下比佢~~得閒佢寫下比我~~
個仔又寫埋~~溝通真係好左~~
或者你地都試下啦~~

男人在外工作~~很多時面對壓力都不想告知我們~~
因我們幫不到他~~所以他倒不如不說~~

跳至
熱門主題