想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

打算於未來的兩年準備生B,而家要做o的咩好,要save大約幾多$$?

如題

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 打算於未來的兩年準備生B,而家要做o的咩好,要save大約幾多$$?

我知要開始吸取充足的營養,特別係最後半年要多吸收葉酸,對bb(隻)骨神經好ma。
[url=]

複式洋房

Re: 打算於未來的兩年準備生B,而家要做o的咩好,要save大約幾多$$?

thank you

咁要save定幾多錢ga?

伯爵府

好媽媽勳章

你打算係公立 e院生的話
就唔係用好多 $$

伯爵府

好媽媽勳章

fannylie 寫道:
我知要開始吸取充足的營養,特別係最後半年要多吸收葉酸,對bb(隻)骨神經好ma。

咁邊d食物有豐富葉酸

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

綠色的菜一定有。
olimo 寫道:
[quote]
fannylie 寫道:

咁邊d食物有豐富葉酸 [/quote]
[url=]

男爵府

Hi!pollycheng,
你有無聰過 ~ 平有平養, 貴有貴養
而你現在可以做的有:好好保養身體, 保持心情愉快,
如果要檢查, 你會去政府的(免費)/私家($400-500)
如果第時生bb你會去政府的(under$1000)/私家(2-3萬)
以上只是參考和一般情況
Don't worry!Be happy!

複式洋房

咁其實係政府的做checking同生,會同私家的有咩大分別呀?(除了$以外)

chingbb 寫道:
如果要檢查, 你會去政府的(免費)/私家($400-500)
如果第時生bb你會去政府的(under$1000)/私家(2-3萬)
以上只是參考和一般情況

子爵府

agree ~ 每個人要求唔同, 生BB洗數因人而異架~
chingbb 寫道:
以上只是參考和一般情況

男爵府

咁,宜家駛唔駛做定Body Check呀! 咁,有D 咩一定要做呀!

複式洋房

sand373 寫道:
咁,宜家駛唔駛做定Body Check呀! 咁,有D 咩一定要做呀!

I have the above questions too!!!

珍珠宮

2021勳章

我都計劃緊07年生bb, 依家諗住做左懷孕前檢查先, 我諗住會考慮去以下地方做:

1. 家計會 - hk$1200 (未包aids及地中海貧血)
2. esd介紹的美邦 - hk$1330 (已包aids及地中海貧血)
3. st paul 醫院 - hk$2760 (已包aids, 不包地中海貧血, 另包超聲波檢查子宮)

我依家都未決定去邊間好呀, 想去st paul 又唔捨得 $$

大家有咩好提議呢..?
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

Jessy

如果你有做過婚前檢查, 應該已經check 0左地中海貧血.

我0個時係家計會CHECK 0既.

如果你想再CHECK0既, 可以係想有BB前半年先CHECK. 因為如果你德國麻疹或肝炎無抗體, 要用半年打番0的針.
違規簽名-超版代刪

男爵府

菜葉, 蕃茄都有.

另外,你可以去藥房配400MCG(份量) 0既葉酸丸.

如果你嫌麻煩, 可以買惠氏 CENTRUM MULTI VITAMIN.

我之前係萬寧買特價$169.
違規簽名-超版代刪

伯爵府

好媽媽勳章

hihicathk 寫道:
菜葉, 蕃茄都有.

另外,你可以去藥房配400MCG(份量) 0既葉酸丸.

如果你嫌麻煩, 可以買惠氏 CENTRUM MULTI VITAMIN.

我之前係萬寧買特價$169.

我都要食多d菜,咁仲會fit d添
THXXXXXXXXXXXX
$169有多少粒

首頁

尾頁

跳至