跳至

首頁

尾頁

大宅

上水區"三間"幼兒園那間比較好?

上水區"三間"幼兒園那間比較好?
1/ 救世軍 2/ 仁濟 3/婦孺

大宅

畀面勳章

Re: 上水區"三間"幼兒園那間比較好?

carriekl
上次仁濟open day 我去過. 覺得都幾好. 地方都ok. 我見到教材同玩具都有好多. 老師既人數都幾多(唔記得實際數目). 因為都好多年. 我會覺得佢地有經驗.果日我個囝都響果處走來走去玩得幾開心.

當日婦孺都有響上水大會堂做遊戲日. 但冇得參觀.

救世軍我就冇去過.

別墅

我個大少系婦孺福利會上水兒童樂園讀 N4, 他很鐘意返學, 唔鐘意放學. 我最 like 佢系

1. 有天臺遊樂場 : 可以日日出去晒吓太陽, 跑吓, 跳吓, 又唔怕有垃圾從高處掉下.

2. 活動教學 : 成日有 project 做, 令小朋友識得從搜集及整理資料, 到自己 present 給大家聽, d 細路很大膽, 更明白 "書中自有黃金屋"的道理, 能做到通息教學, 一生受用. 這是我最欣賞的地方.

3. 北方普通話老師, 教得很好. 我見呀仔嘅 b p m f .....很標準, 唔知小學有無咁好嘅師資呢?

4. 很多出外參觀, 見識廣博.

早兩個星期學校開始準備小一生活, 搞到呀仔恨不得立即做小一生.
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

洋房

救世軍好多人排隊入去讀呀,我諗應該幾好啦,如果唔係都唔會咁多人到亞b一歲就去排隊報啦.兒童樂園我都覺得頂樓個操場又真係幾好可以比小朋友走動

大宅

carriekl
你搵幼兒園搵成點呀,如果你叫我三間之中簡一間,我都覺得上水婦孺會好d囉,我已經報咗名啦返半日,不過唔知有無位,如果全日就一定有位,係呢唔知你仲有無join阿kwan果個大埔自組playgroup,佢話有得試堂,希望到時會見到你呀 :-P

大宅

Baby_Alex
我而家重未考慮清楚, 比囡囡係上水or大埔好, 因為大埔"英藝"的學習環境好o的及有英文學.
我都有join亞kwan的自組playgroup.佢話到月尾會開.我都希望能與你見面.

首頁

尾頁

跳至