自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好激氣! 香港藝術團!!

我最近報左個由香港藝術團辦的兒童合唱團, 報名時問佢地有什麼課程適合3歲, 就SUGGEST左兒童合唱團, 佢地話由2.5開始, 會教小朋友唱歌, 學簡單的樂理, 好似DO, RA, MI. FA.....問佢地收到幾多歲, 佢地話無問題的, 老師會因應小朋大程度去教, 所以咪報名囉!

一心以為上課形式係成班差不多年紀, 老師對著他們由簡單樂理, 邊彈琴邊唱歌開始教等.......但昨天去到, 環境已令我好不自在, 間房我估只有80尺左右, 計埋我個仔有8位小朋友, 未計2位老師同埋座琴, 根本就唔得, 其中有位老師都要企係到, 鋼琴張櫈, 老師都唔能夠整張拉出來, 只是坐到小小, 還有原來最細係我個仔, 全部都好大個, 我估有8-9歲, 又話要睇琴譜, 老師彈到邊到又問小朋友彈到邊到, 仔仔咁細點睇? 又話因應小朋友程度? 老師一彈琴, 因空間細, 琴聲大得很, 令到仔仔好不舒服, 喊著唔肯留底, 老師還說仔仔唔可以繼續, 因騷擾其他小朋友要離開, 仲話佢地班都有個3歲, 係仔仔坐唔定, 有無攪錯?? 又話因應程度能力, 其他小朋友係大, 咁佢地就唔應編仔仔到這班啦!! 地方又細, 小朋友根本連"旭"動的地方都無, 只有坐著!! 老師們 唔會先令小朋友安頓好, 又唔識令小朋友投入, 一黎就話上堂點點點, 快D攞歌譜出來......總之差差差,!!

我覺得給他們誤導了!! 好嬲!!

:evil: :evil:

子爵府

Re: 好激氣! 香港藝術團!!

咁都得?我一定會投訴

大宅

咁都有架

侯爵府

好媽媽勳章

要佢地refund la 貨不對板

王國長老

王國長老

咦, 您係咪係沙田個度學架, 上到唔夠一半就有一個3歲既男仔喊得好悽涼走出黎搵媽咪, 個個係咪您個囝, 如果係, 之後我仲同您講番您個囝喊左好耐呀.
唉, 我都覺得好似俾人呃左呀, 成班人坐係一個分房間, 真係同我想像中差好遠呀, 大囡都話唔鐘意上, 細囡一見到我就哇一聲喊出黎. 不過俾哂錢可以點丫. 您有冇同佢地投訴過要求回水或退回之後既堂錢, 如果係不如一齊丫.
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

大宅

ShinTeresa 寫道:
要佢地refund la 貨不對板

agree

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

同校方講,希望得到佢地調整,唔得,唯有退學,退學費

大宅

實在太過份啦

大宅

cookie

第日我即向她們投訢, 有位趙小姐與我對答, 我對她說當日的情況, 及對她們不滿的地方, 例如:

1) 門口只有香港藝術團的牌, 沒有職員能詢問, 因是第一次到這場地, 唔知點入去, 又抱住剛睡醒的仔仔, 在會議室又出又入想問人, 但都無人問,

2) 仲有小朋友咁細, 係咪要按小朋友的年齡分班? 例如:2.5-5歲, 差不多level, 佢嗰班2.5-8歲!!!

3) 個課室咁細, 係咪唔好咁多人在同一班內, 不過佢地話未計老師, 個班係收12位, 有無弄錯, 小朋友點坐? 佢地話完先係要企的!!

4) 完來問多兩問, 當日的課程已教了幾堂, 又話會因應小朋友程度教??

5) 最差就係位老師, 完全唔識教小朋友, 係咪應該先做到熱身, 如:講下笑:今天好熱, 你地有無去食雪糕, 可唔可以請老師食等閒談, 或唱一首個個小朋友都很熟識的兒歌作開始,一去到名又唔點(可能認得出) 咁我個仔? 就要打開琴譜, 只係常叫小朋友安靜, 佢有佢教, 全靠小朋友自己聽到幾多就學到幾多, 大個的小朋友就話, 有個小妹妹好似話得4歲左右, 都唔識邊首樂譜, 點打開, 點知唱到邊!!

總之就對她們不滿講晒出來, 但趙小姐都算有禮貌, 每次話覆我電話都有打俾我, 原先她安排給我換班, 但去到上水咁遠, 我話對她們無信心, 希望退錢, 佢又話要研究一下, 點知佢打俾我, 問我會否嘗試轉到跳舞班(sat-4:00-5:00), 佢話俾我聽應該適合仔仔, 因已上了幾堂, 又係嗰句, 老師會因應小朋友去教他們, 睇下到時又點!!

我係報5:00-6:00嗰班的, 第一課我是陪了仔仔約5分鐘左右, 之後就蛇出來, 無幾耐就聽到裡面有聲, 之後老師就帶佢出來, 門口係有位女仕的, 莫非就是你?? 你會唔會考慮轉堂, 小朋友上了幾多堂? 仲有無參加他們的其他課程?

侯爵府

Ash them refund money to you la. so bad
:-D :-D :-D :-D

侯爵府

好過份

子爵府

首頁

尾頁

跳至