論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想統計下-有用過菲同印既媽咪,你會覺得邊個好用d?除了假期唔同之外

如題,thanks!
I love baby

複式洋房

Re: 想統計下-有用過菲同印既媽咪,你會覺得邊個好用d?除了假期唔同之外

Iv222,

我覺得菲好D!

sephina

大宅

Re: 想統計下-有用過菲同印既媽咪,你會覺得邊個好用d?除了假期唔同之外

me too.

sephina 寫道:
Iv222,

我覺得菲好D!

sephina

大宅

菲好d

別墅

我請了2年菲 現在是印,我覺得菲可以是話頭醒頭尾,而印
就下下叫,但會改

翡翠宮

我都係用個菲又用個印但各有各好同唔好之處, 都真係好睇你彩數請左個好定唔好的. 你話除了假期外咁我同你分析一下菲同印既好處你自己諗啦.

1. 菲傭儐主觀念比印傭重 (即係明白邊個出糧比佢要聽話)
2. 對於學習中既小朋友可以多一個渠道比佢地學習不同文法既英文同溝通方法.
3. 菲傭醒目過印傭
4. 印傭勤力過菲傭 (可以叫佢去媽咪到執屋)
5. 印傭唔一定要放星期日 (甚至乎可以用錢代替假期)
6. 印傭易話為過菲傭 (菲傭可以下下同你講條件同勞工法例)

以上都係一小撮論點及純為個人意見只供參巧

大宅

I really need to look for a Filipino helper which is good quality. I have tried many times and suffered many unpleasant experience.

Please recommend a good agency with good quality Filipino helpers if you know any, pls PM me. Thank you!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

印印
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我覺得睇你好唔好彩, 我兩樣都請過, 我第一個係印印, 而家果個係菲菲, 都一樣激都你半生死, 但係無又唔得, 不過, 我覺得印印克苦內勞D, 但係就九唔搭八. 菲菲就溝通到, 因為佢地多數識英文, 但係就藉口多多,

複式洋房

Definately 印印. At least you will have a strong feeling that you are really the MUM.

首頁

尾頁

跳至