育兒好物

跳至

首頁

尾頁

子爵府

睡袋or bb被

大家用睡袋or bb被呢?(初生bb)
thanks

大宅

Re: 睡袋or bb被

睡袋

別墅

睡袋,夠安全

別墅

睡袋

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我打算用睡袋~
好似比較安全d~~

男爵府

First two months use baby receiving blankets in order to swaddle the baby. From 3 months onwards switch to sleeping bags.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同意, 因為我仔仔都係咁呀.

gab 寫道:
First two months use baby receiving blankets in order to swaddle the baby. From 3 months onwards switch to sleeping bags.

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

睡袋
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

我初初係用bb被的, 因為阿囝出世時天氣熱. 最近, 發覺囝囝唔鍾意蓋被, 又怕佢凍親, 所以轉了用睡袋.

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

想問你地d睡袋在邊樹買?? 因Mothercare的Grobag要$300-400/個。 另外有冇用過Dr. Dickson的初生嬰兒睡袋? 如何?

子爵府

睡袋---in winter
bb被---in summer
My son uses Chicco 睡袋 , very warm.You can buy from Chicco shop.
我個寶貝仔係屎撈B

男爵府

elfho 寫道:
我初初係用bb被的, 因為阿囝出世時天氣熱. 最近, 發覺囝囝唔鍾意蓋被, 又怕佢凍親, 所以轉了用睡袋.

me too

該用戶已被刪除

大宅

me 2

小力&mama 寫道:
我阿B初生時用BB被 (因未識轉來轉去), 但大D就改用睡袋(尤其夜晚睡覺時),以免著涼.
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

侯爵府

又有平嘢喇!! Grobag 睡袋在 Mothercare 特價 $210 or $240。要買快d啦

大宅

我個bb10月出世,應買背心型睡袋還是長袖型呀?
開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

peaceaa1122 寫道:
又有平嘢喇!! Grobag 睡袋在 Mothercare 特價 $210 or $240。要買快d啦

Grobag有幾款做緊特價呀 有款深藍色有圖案七折,另外兩款有八折,好抵呀~我買

大宅

vic-wing 寫道:
[quote]
peaceaa1122 寫道:

Grobag有幾款做緊特價呀 有款深藍色有圖案七折,另外兩款有八折,好抵呀~我買
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

侯爵府

我都買

大宅

各位,

我想問下Grobag係咪剩得背心型?? 咁冬天咪唔夠暖?? 咁邊度有長袖sleeping bag? 大概幾$$?

bb展會唔會有得賣同平d??

首頁

尾頁

跳至