嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 睡袋or bb被

PRISCILLALAM,
你22號先買完睡袋 未做特價~我星期日24號去旺角新世紀果間Mothercare買架,咁岩先知做特價,買

大宅

vic-wing,

thx! 咁我都係快d去買個先!

我個b宜家兩個幾月人仔,都係用緊18-36mths 既睡袋,都ok!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

vic-wing & hellora,
點解你地BB都係用18-36個月的睡袋?? 我係未應該買大d 6-12mths?? 定 0-6mths 都ok呢?

大宅

peaceaa1122,

寫錯左,應該係 6-12mths! 買大d可以用耐d ma...初生用都冇問題...

大宅

Mothercare的Grobag特價做到幾時??

:-D :-D

男爵府

peaceaa1122 寫道:
點解你地BB都係用18-36個月的睡袋?? 我係未應該買大d 6-12mths?? 定 0-6mths 都ok呢?

我睇過細一個size既睡袋,驚個女訓幾個月就唔岩用,好浪費,所以咪買18-36個月囉,真係好長架,有排用 如果你bb係大碼/加大碼bb,好快唔岩用初生size 但如果特登買大d,驚bb危險呀,會轉身或郁時,成個身入

大宅

就係因為我個b係大碼...所以用大一個碼都ok....

珍珠宮

明白了! 我其實已經買咗2個0-6mths, 但睇到你地都買大d, 所以諗緊我果d會唔會好快唔啱 , 但又怕好似vic-wing 講大d驚bb危險呀,成個身入

大宅

我囡囡中等size初生時都係用0-6mths嘅睡袋,好fit,初生係要特別照顧,無計架啦,係用到1季架咋!而加10mths大我就買18-36mths囉!

vic-wing,
唔該晒你嘅回覆,我沉日再去TST mothercare買多個2.5tog嘅睡袋比亞囡冬天用,8折左$320
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

大宅

我想問而家天氣咁熱,bb訓睡袋會唔會熱親佢丫﹖我下個月生啦!不過已經買定左睡袋比佢.....

大宅

我個人意見覺得初生如果係夏天可以不用睡袋,事關佢唔會反瞓,冚被ok,但過幾個月佢識反瞓,為免"副"被冷親可以用睡袋,而且係開冷氣先用,冬天用睡袋就暖D。你買左咪照用 law,but真係開冷氣先好用,如果唔係真係會熱親佢架。我自己就將睡袋攞去比人加工,個腳由密封改為開口,BB可以踢腳但又唔會揭起,無咁焗!

cutekayi 寫道:
我想問而家天氣咁熱,bb訓睡袋會唔會熱親佢丫﹖我下個月生啦!不過已經買定左睡袋比佢.....
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

珍珠宮

唔該曬!! 我預產期是9月頭, 都買定冷氣被比BB頭1個月用, 而個初生睡袋都係買2.5tog, 希望可以用到出年3-4月啦!
你講得好啱, 覺得個睡袋腳如可開口就更加好, 你點改裝?? 係未加個拉練頭在另一端??

大宅

如果冬天用可以唔開口,暖D,夏天比人拆開袋腳,就咁封翻條邊變成開口睡袋,我冇再加拉鍊架!
以,2.5tog for 10月用似乎熱左d喎,10零20度用就差不多呢,個包裝膠袋度有建議架,你研究下!

唔該曬!! 我預產期是9月頭, 都買定冷氣被比BB頭1個月用, 而個初生睡袋都係買2.5tog, 希望可以用到出年3-4月啦!
你講得好啱, 覺得個睡袋腳如可開口就更加好, 你點改裝?? 係未加個拉練頭在另一端??

珍珠宮

想問吓bb個体温係未高d架? 因為我覺得2.5tog好似薄過我地d被, 10零20度會唔會冬天唔夠暖? 你會唔會在面加被??

大宅

唔緊要架,到時隨天氣而加毛巾被、薄被,好凍時我就再加綿被!

想問吓bb個体温係未高d架? 因為我覺得2.5tog好似薄過我地d被, 10零20度會唔會冬天唔夠暖? 你會唔會在面加被??

子爵府

請問一下你地有冇人有grobag細size(0-6m/7-18m)想放出來呢? 我囡囡都用緊18-36m size了, 覺得好好用, 我妹妹又就來生(佢係usa), 所以想幫佢買個細size二手grobag呀.
如果有人有想賣pm我size同價錢丫唔該.
I support autism acceptance!

首頁

尾頁

跳至