跳至
[2005年] 慘慘慘~~~~~~

首頁

尾頁

子爵府

慘慘慘~~~~~~

我個BB 係車度趺左落黎~~~
唉!星期五,我呀媽放我個呀BB落去部三輪車度坐,部車係畀D2歲幾3歲既人仔坐架,我家姐都有罵過佢,不過佢又唔聽,仲唔單子,我大家個仔3歲幾個日係埋度,佢地係走廊度玩,我呀媽唔記得佢帶D咩,走左去屋裡頭取東西,點知出到黎見到個BB已經係地下,仲 :-( 得好大聲,原來我家姐個仔推住個三輪車,推得太快跌左佢落黎.........,返到屋企畀我見到我呀媽先同我講,我好嬲問點要畀佢地推,同畀佢坐,我呀媽仲唔知自己錯係邊,仲話佢地唔覺意,但係如果你冇畀佢坐未冇事羅,部車都唔係畀佢尼個年紀坐既,我未同佢講佢錯係邊,不過佢唔知係知道自己做錯扮傻,定係咩,仲係度講佢地冇心,第二畀佢地推都錯la,呀BB緊係要跟身la,仲要唔係係屋企度,唉,我好擔心我家姐個兩個BB仲要因為放假係我呀媽度住,我個呀B個頭未"魚"左羅 :-( :-( :-(

複式洋房

Re: 慘慘慘~~~~~~

SukiYau, Hope your BB didn't get hurt ah. I think your mom will be very careful gar lah.

I think your BB is lucky to have cousins to play with. My BB is the ONLY one in the whole family. The closest cousins is either in China or US. I think BB who have a close relationship with cousins will be happier. I still miss those time I play with my cousins.

"Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught them." --Jonas Salk.

男爵府

suki
唔好 :-( :-( , 又的確係好肉赤架, 妳代妳媽媽"苛"番bb啦, 有時老人家"唔知自己錯係邊"都無計架, 一來....手掌係肉(家姐個仔)手背又係肉(妳女女), 有時鬧左細b, 細b :-( :-( & 妳又唔開心 ....有時鬧左大b, 大b :-( :-( 妳家姐都唔開心.... 有時都好難做
其實妳bb 好好幸福....因有差不多年紀既老表....阿 caleb 如無估計錯起碼7/8/9年後先有老表 ?-( ?-( ?-(

妳唯有叫妳媽小心d, 得閒提下佢, bb e+係應該玩咩玩具囉....無計

希望妳bb快 d 散瘀啦
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

別墅

suki,

hope the bruise will be gone soon! i am sure your mom will be much careful next time.

take care!

祝善謙氣宇軒昂、俊逸不凡! 善良忠實氣宇軒, 謙遜有禮俊逸顯。 Thanks to Joycelyn for such a nice poem!

大宅

我都好慘呀 :-( :-(

呀b坐在sofa角, 我在側邊, 我掛住同呀媽講野, 突然仆一聲, bb頭到中左落磚地上, :-( :-( 我即刻抱起佢, 好驚呀, 嚇死我 我真係冇用呀, 甘唔小心, 頭仔有少少起樓同瘀左, 即刻用egg同佢碌下先冇事 下午換衫時又唔小心輕輕力撞左佢個頭埋wall度 :-( :-( 夜晚又唔小心輕輕力撞左一下, 一日撞左3次個頭 :-( 我真係冇鬼用呀

男爵府

仲咩咁吾小心呀,不過吾緊要o既,小朋友跌跌下先識大ma
下次小心o的咪得law

首頁

尾頁

跳至