自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點 解 送 殯 做 帛 金? ?一 定 要 俾 單 數

「點 解 送 殯 做 帛 金 一 定 要 俾 單 數 , 回 禮「 吉 儀 」 又 點 解係 要 有 一 蚊 同 一 粒 糖 ?

答 案 : 和 合 石 三 省 行 石 廠 主 持 人 司 徒 愛 麗 話 , 帛 金 要 俾 單 數 , 係 取 諧 音 「 一 單 過 」 冇下 次 意 思 。

回 番 一 蚊 就 係因 為 以 前 一 蚊 只 夠 搭 一 程 車 , 俾 後 , 唔 使 返 轉 頭 。 至 於粒 糖 , 就 係 有 人 做白 事 已 經 係 一 件 苦 事 , 食 糖 係 等 親 友唔 好 咁 苦 。」

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 點 解 送 殯 做 帛 金? ?一 定 要 俾 單 數

岩岩有個同事既mami 丁丁 我都係做左 101元 想問下如果甘岩個個月自己生日 可否做白金比人??

男爵府

Re: 點 解 送 殯 做 帛 金? ?一 定 要 俾 單 數

去就一定唔去得啦.
帛金應該都唔得.好似相沖架.
聽人講結婚,有D人話自己XXX丁丁左,
人情都無做.道理應該一樣掛.
睇下有無其他人知先!

侯爵府

好媽媽勳章

如果大左肚 又自己生日 係米連白 都ng 晒呢 但個同事mami 我又識 可唔可以 話百無禁忌 當做sin 事 呢 ??

首頁

尾頁

跳至