6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我大女由A+1 缺到A+4, 激死一經過藥房就要問, 就算咁好見到有, 想買多罐都比人鬧, 都唔知咩世界!
依家細仔, 又係A+(因為醫院), 試過轉其他, 佢唔肯飲, 依家日日都好似為左買奶粉而活咁, 想死!

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我已經問左成個星期,到宜家都買唔到 a+1號,都唔知點算 ...

複式洋房

今日去藥房買野見到有個媽咪問有冇a+2號,藥房佬回應叫她同bb轉個第二個穩定d嘅牌子。我都唔係好明點解a+成日冇貨

男爵府

我屋企樓下藥房教我打去美贊臣投訴, 佢會即刻幫你訂仲送到你屋企.
不過我未試過, 我屋企附近仲可以1罐1罐咁買到, 所以隔日行一次藥房同manning儲奶粉...

原帖由 sy1119 於 11-1-13 11:56 發表
我大女由A+1 缺到A+4, 激死一經過藥房就要問, 就算咁好見到有, 想買多罐都比人鬧, 都唔知咩世界!
依家細仔, 又係A+(因為醫院), 試過轉其他, 佢唔肯飲, 依家日日都好似為左買奶粉而活咁, 想死! ...

男爵府

所以我頭先打左去"屈銀紙"度一次過訂左6罐....

大宅

入左美贊臣BB會
一星期可以訂2罐送到你屋企的
(跟年齡訂,唔好諗住你想訂邊種也會比你)

我聽人說不是沒有貨,而是收埋左,因為一批一批運番大陸抄,好賺過賣比香港人
SO..你同BB會訂有,但出面勁難找

我都仲諗緊比不比自己個囡食呢隻

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我今日喺屋企樓下問過,嗰間葯房話而家佢地A+所有號所貨源充足(因為想轉2號仔,想問定邊隻奶粉的貨源充足啲).

大宅

請問買到A+既係晌邊區藥房買到?? 幾多錢 ??

男爵府

其實係有貨架..
藥房收埋哂
我聽老公講A=1號炒到$400
3號$260
真係痴Q左線

別墅

回覆 1# kammm_0520 的文章

我今日見住班大陸客在萬寧門外等候返貨。貨都未入門口就正示証件話要三罐。
結果貨都冇入門口就比人訂曬。
所以我覺得食A+的BB好慘!糧食每分鐘都係短缺......

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 meimeiyan 於 11-1-14 12:51 發表
入左美贊臣BB會
一星期可以訂2罐送到你屋企的
(跟年齡訂,唔好諗住你想訂邊種也會比你)

我聽人說不是沒有貨,而是收埋左,因為一批一批運番大陸抄,好賺過賣比香港人
SO..你同BB會訂有,但出面勁難找

我都仲諗緊比不比 ...

咁打美贊臣訂同屈臣$差得遠嗎?幾耐送到架?
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

咁我不知現在實價是多少
你要打去問下
(因為我未生,但我問過下人和美贊臣)
價錢應該是同屈記/萬0果D差不多,
之前我見家姐訂3號,太約3日到便送到比她

原帖由 gloriap 於 11-1-14 22:54 發表

咁打美贊臣訂同屈臣$差得遠嗎?幾耐送到架?

複式洋房

我之前既情況都一樣, 成日去藥房問
於是我打去美贊臣投訴佢地, 話佢地送完SAMPLE 俾我, 但係市面上買唔到, 佢就話可以直接訂貨, 公價$222.9, 每次只可以訂3 罐, 一星期送2次貨, 如果你係急既, 美贊臣可以早D 送

複式洋房

我都係決定轉, 實在太過份, 收埋一段時間, 之後攞返出來加價, 實在太無良, 好抄過d樓!

大宅

所以我諗住食到6個月就轉其他脾子!
日本又好,乜都好,一定吾係A+\Friso囉!

大宅

公價$222.9 ?? 咁好平喎,我晌吉吉島買要$255.9呀,平咁多既??
原帖由 playwong 於 11-1-18 12:03 發表
我之前既情況都一樣, 成日去藥房問
於是我打去美贊臣投訴佢地, 話佢地送完SAMPLE 俾我, 但係市面上買唔到, 佢就話可以直接訂貨, 公價$222.9, 每次只可以訂3 罐, 一星期送2次貨, 如果你係急既, 美贊臣可以早D 送 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

the price of meadjohnson bb club is same price as mannings / watsons. A+1 costs HK$255.X
every member can order 2 cans per week & free delivery to your home.

複式洋房

$222.9 係2號, $255.9 應該係1號

原帖由 Y太太 於 11-1-18 18:28 發表
公價$222.9 ?? 咁好平喎,我晌吉吉島買要$255.9呀,平咁多既??

禁止訪問

洋房

A+超難買

首頁

尾頁

跳至