產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人將會0係威院生BB呀?吹0下水啦…

我打算0係威院生,不過好驚會俾人鬧,因為聽人講0的姑娘同嬸嬸一做到好累0既話,就會鬧人0架…我最怕俾人鬧…
而且想問0下威院0既產房設備其實好唔好0架?

侯爵府

Re: 有冇人將會0係威院生BB呀?吹0下水啦…

我諗住去威院生呀, 但有睇過topic過佢哋產房裝修完, 好靚, 同埋d醫護人院都好nice喎...我其實志在慳錢, 唔想去私家咋.

大宅

我六月係威院生院..我覺得d姑娘同嬸嬸都好好人..一d都唔差!!!由其係產前病房d姑娘好nice,佢地會記得d病人個名感覺都好親切~~但產後病房就只叫我21號病太太~~~

產房好新好靚~~~
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

大宅

我今日去威院登記,我覺得登記個0的人,都無咩禮貌,見我想問野,都無咩反應,做野比較慢tim
聽你地講好彩d姑娘同嬸嬸唔係0甘ja,唔係都幾擔心

大宅

我都係感諗,政府平好多喎…而且我都有睇過壁報版,好似0的產房設備都幾先進同新款…希望到時可以順順利利啦…我10月預產期,唔知到時多唔多BB出世呢…哈哈…

大宅

老公係咪真係隨時可以入0黎陪產0架?會唔會俾姑娘叫走0架?

別墅

李家城..2樓產科.洗手間..公廁都乾淨過它..大肚婆已成日作嘔架la...一入去作嘔到去∼完出黎...登記d職員係無禮貌的

男爵府

2019勳章 熱血勳章

只要自己唔係麻麻煩煩,姑娘實唔會無啦啦鬧人既,個產房真係好鬼靚呀…又新,私家太貴啦…不如留返筆錢比BB好過啦!

複式洋房

我想問威院有無要求各未來mami做血糖測試, 我見在BK網, 廣華及東區/瑪麗的mami都有做, 但點解威院無要求我做, 我現在己經快7 個月, 但佢叫我過左預產期先返醫院, 中間己經無須再去檢查, 我係在健康院做每月檢查的.

別墅

我下個月生都去左威院登記,覺得詢問處職員極之無禮貌,姑娘同醫生態度都好好!

複式洋房

但係我兩個嫂嫂,老公都未能陪產。她們說如果人太多便不能陪產。亦可能是娠痛時,老公不能陪,快要生時,姑娘才會call 你丈夫,而丈夫來到時,你已經生咗。我大嫂兩次生bb 都係捉住實習醫生的手(丈夫未能趕到)。

侯爵府

大概26-28週, 如果你曾經有同醫生/助產士講過你屋企有人有糖尿病/ over年紀過大, 否則都唔需要做

係呀, 登記果個好惡呀! 其他都好好
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

我都係呀...所以醫院有咩講座搞我都唔知... :cry:

kc0630 寫道:
佢叫我過左預產期先返醫院, 中間己經無須再去檢查, 我係在健康院做每月檢查的.

大宅

係呀…個廁所真係好唔掂,有時好勁漂白水味,有時好勁尿味…

首頁

尾頁

跳至