心聲留言

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

係我小氣定奶奶過份???

大宅

Re: 係我小氣定奶奶過份???

做sales有咩野問題ar?
佢唔係咁傳統呀?覺得拋頭露面出黎做野就係唔好呀?
你唔好理佢啦~你有左bb嫁~
唔好咁小氣啦~
我有咩野我都唔會同我o個個講嫁~
因為佢當初既一句說話令我恨之入骨呀~
now佢想抱我個仔, 見我個仔我都唔係好願意~
有時更加唔會俾佢見tim~
廢事面阻阻

大宅

好媽媽勳章

浩天靚媽:

我99又係一向都唔係咁鍾意我(我唔知點解),可能佢地覺得個仔俾人分0左呱.
我覺得你仔好得意喎,個仔你有份0架,似你有咩咁唔好,唔通似佢?佢都痴線.
我990係我坐月0個陣留間房俾叔仔條女住,都無留俾我,薑皮都無俾過塊我,
無睇過我仔一眼,依家仲叫我老公帶個仔番大陸俾佢舅母揍,佢都發神經.
叔仔條女佢就當正人地係女咁,但係就死咬我唔放.佢地d人真係好得意.
我都唔望佢對我好,但求佢放過我,佢d小動作真係數唔晒.
有0左真係唔好咁激氣,你嬲,你同老公鬧交佢咪仲心涼.唔好咁益佢.
依家最緊要多d休息,養好個胎,第時生個肥肥白白bb.佢唔搵你咪仲好,
唔使見到佢等陣又俾說話你聽,最緊要係老公同仔女.唔好為佢動氣影響心情,
又唔使同佢過人世.我已經同老公講0左佢無當我係新抱,就唔好話新抱點點點,
新抱要做既野叫叔仔條女做.

禁止訪問

子爵府

浩天靚媽,
我覺得D奶奶永永遠遠都係會話D新抱架啦....
我由有咗到而家佢都未煲過一啖湯比我,係我生咗亞B
係醫院一眼都無望過我,我已唔當有個奶奶....所以我同
亞妹講,第時揾老公,要揾D佢爸,媽唔係度嗰D你先好嫁....
你有個仔,而家ヌ有BB,唔好為依D小事唔開心,你應該更加
開心,你咪當你奶奶係一個普通既師奶law.......

[size=medium]**我想你話比你奶奶知,做sales嗰D唔係個個都係壞架,我都係sales,我晤煙唔酒唔蒲,更加晤係有咗至結婚,請你奶奶晤好歧視我哋呀**
唔好意思,咁話你奶奶,但係我好想講我感受(見諒)

男爵府

2019勳章

浩天靚媽,

你做sales 都做到上office升到buyer, 你都算幾本事0拉.

你而家仲有無做野嫁?會唔會你奶奶覺得你無做野, 淨係靠你老公一個人搵食, 影響到佢份家用呀?

如果佢對你唔好, 咪大家保持距離law!!

無謂見多0的嘈多0的.
違規簽名-超版代刪

別墅

您不是同99一間屋,我是您理q得佢,如家有來電找囝囝 ,
說正忙!

男爵府

浩天靚媽,
我覺得唔係你小器,係你奶奶連基本禮貌同教養都無~~
所以俾著我,連仔仔都唔會俾佢見咁多~~

複式洋房

我都係咁話
calcal 寫道:
浩天靚媽,
我覺得唔係你小器,係你奶奶連基本禮貌同教養都無~~
所以俾著我,連仔仔都唔會俾佢見咁多~~

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

浩天靚媽 :

我認為妳可以當妳99透明,正因為妳99咁白鴿眼,所以妳更加唔好送野比佢(除左過時過節比D錢佢外),其餘o既可免則免lu...
如果妳送野比佢,佢只會覺得妳係搏佢歡心,或令佢要對妳改觀..而事實上妳又唔係d咩"曳"人,(sales都可以係乖乖女姐)..所以可以唔駛理佢....

等待驗證會員

浩天靚媽:

得罪講句,好多人既本性就係咁,妳對佢越好,佢就越過份,一句講既:賤!
我就認為妳做好自己本份就夠,呢個奶奶,唔好理佢咁多,咁好關心佢,唔好買野俾佢(過年過節都唔好買!),最多去食飯叫佢一聲就算,反正,妳對佢好唔好,佢都係咁唱妳.

問心無愧就得啦,面係人地俾,架係自己丟既. 最緊要妳老公知道發生緊咩事,冇怪責妳就得.
bk閒人

大宅

開心d!唔好以為佢的計劃成功,佢咁做都想你唔開心姐!開心d!baby性格都樂觀d!

侯爵府

囝囝出世後,
奶奶的師奶朋友來看bb,人家說"bb似媽咪喎"
佢竟然說"運吉囉,個個都話似你!"

生得咁辛苦, 唔洗似下呀, 個仔唔似你, 唔通似佢好?? 運吉?? 運得咁靚仔又冇所謂呀~~ 你仔仔都幾靚仔呀, 似媽媽有咩問題呀?

禁止訪問

男爵府

浩天靚媽,

算啦!
睇開 D 啦!
奶奶幾十 years old , 性格已定, 好難 change lar!
try to forgive her...
if she says anything that you don't wanna hear, just ignore her. anyway she is the mother of your husband ah! don't make your husband's life difficult

i fully understand how you feel! hope that you 呻完後舒服些!

人生苦短! 不要為某些人upset!

禁止訪問

大宅

浩天靚媽,

你唔同埋一齊住已經係好好架啦, 我仲要同奶奶住, 我老公知我同佢阿媽有心病, 但佢都唔理, 日日都見住佢. :cry:
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

複式洋房

浩天靚媽,
完全明白你的感受. 我也是受著被奶奶不尊重的對待, 這感覺真是好難受. 還好, 我們不是住在一起.
我真是好唔明白點解d 奶奶成日都要攪到人發哂脾氣先會收手(呀~我奶奶還未收手).我初初是用忍lee招, 但到後來奶奶真是過份到不再可以接受, 所以我係老公屋企已經擺到明唔like奶奶, 我兩年無同過佢屋企人同枱食飯. (我好明白佢一家人的性格, 永遠只懂批評別人, 郤看不到自己的缺點有多大.) Even, 奶奶知我嬲佢原因是成日講事講非, 可悲的是到目前為止, 仍然依舊, 更沒有為了避忌一下而停一停, 反之, 叫埋d親戚小心我, 唔好同我有咁多接觸. 由始至終, 神是佢鬼亦係佢, 所以我真是好委屈.
我相信因果, d人咁對人, 將來佢一定會受番. 所以我哋無需要希望佢早死或點樣.....我哋只要做回自己及任何事都是對得住良心, 我相信有晴朗的一天.

男爵府

你地就好,就算點用99吾好都吾係一齊住
如果同佢一齊住咪仲慘,樣樣都吾出得聲........
唉..........

子爵府

浩天媽咪:

其實你已經做新抱做得好好
做好做新抱本份咪算囉, 唔好理佢咁多, 佢老人家唔識諗,
你有左第二個BB, 唔好激氣喇~

mrs.chan

願主與你們同在,也與你的心靈同在!

首頁

尾頁

跳至