少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

2歲無長高, 無増磅, 唔食大人飯

囡囡自19個月起一直無長高, 無増磅, 至現在25個月只88cm, 重26.5lbs, 是否過輕 (之前bb時係肥妹高妹)

她每日飲食時間表 :
6:30am : 7-8oz奶
10:00am : 杰粥
12:00am : Yogurt
1:00pm : 7-8oz奶
5:00pm : 杰粥
6:30pm / 7:30pm : 少少大人飯 + 湯
10:00pm : 7-8oz奶

點樣可增高同增磅, 佢到呢家25個月都唔鍾意正經地食大人飯, 只係應酬地食兩湯匙, 我之前試過skip兩餐由10:00am至5:00pm都唔比食物佢食, 都係酬地食兩湯匙, 成日含住淡飯唔吞, 有無辦法?

大宅

Re: 2歲無長高, 無増磅, 唔食大人飯

The following schedule is suggested by doctor:

Morning: (Fresh) Milk with bread
Morning Snack
Lunch
Afternoon Snack
Dinner
Night Time milk

Why your 10:00am to 1pm schedule is so tight?
The same for 5pm 杰粥, how can she has appetite for 大人飯 + 湯 at 6:30 pm

What about the following:?
6:30am : 7-8oz奶/ Fresh Milk (Full cream)
10:00am : Bread
12:00am - 1:00pm : 杰粥/ Noodles
5:00pm : Yogurt
6:30pm / 7:30pm : 杰粥 -> 少少大人飯 + 湯
9:00pm : ice-cream (little bit)
10:00pm : 7-8oz奶

複式洋房

bbmummmy,

My daughter is 21 months. Her eating schedule is similar to charlene's suggestion. She eats a bowl of rive, congee, macaroni or noodle, a plate of vegetable and meat and a cup of soup during lunch and dinner. You can try to prepare different meals everyday to your daugther. Some kids feel boring to eat rice or congee everyday.

禁止訪問

大宅

我個女而家22個月大都

大宅

各位媽咪,
我個女都成23個月,亦係唔肯食大人飯,同埋唔食水果.
雖然話唔好迫,不過見到佢既身高同體重無增長,都有少少擔心.
宜家,佢有胃口果日,可以食到兩餐好"傑"既粥仔.
胃口唔好 / 我地放假時**,佢什至可以唔食飯仔.

** 我地放假同星期六日,先會自己湊番.

至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

複式洋房

我個女食爛飯/結粥食到成2歲4個月,而家2歲7個月啦,佢之前又係唔肯食大人野,無辨法我見佢咁大個咁我咪慢慢同佢轉食大人law,因為同街好麻煩,飲茶又唔食野,淨係鐘意食粉面,初初同佢轉時佢食得好慢同含飯,不過都係一段時間,佢食慣左後而家食好快同肯自己食。

如你想佢增磅可以比佢食下魚肝油,佢會開胃d啦。

複式洋房

according to the growth scale, your daughter is average. not bad por !

[quote]
bbmummmy 寫道:
囡囡自19個月起一直無長高, 無増磅, 至現在25個月只88cm, 重26.5lbs, 是否過輕 (之前bb時係肥妹高妹)

首頁

尾頁

跳至