潮流時尚

跳至

大宅

請問有冇人晌專問店見過哩個袋呀?

我上LV網頁唔見有...
但係晌第二度見有人Post出o黎拍賣,約一千蚊...
唔知真o野定假o野∼  

我想知專門有冇哩個款,同埋幾錢?

子爵府

Re: 請問有冇人晌專問店見過哩個袋呀?

一千蚊?喺專門店買個匙包都未夠啦!個袋手挽位包嘅膠袋同專門店嗰嘢啲已經唔同,再睇埋正面底部條邊,正貨LV啲邊會整到咁肉酸呀

大宅

我都知...不過我見佢個款幾好, 想睇吓專門店會唔會有哩個款.........同埋會幾錢囉.......

因為我無買過LV, 無去過專門店, 唔知佢d膠袋Packing會係點.....

&一千蚊只係底價, 要Bid價....

咁究竟點分真假呢?

大宅

我覺得一千蚊肯定係假啦! 同埋睇個型都好唔掂, 仲有唔覺 LV用D膠袋包住咁鬼 CHEAP, 個塵袋D色同D字都好唔掂...

用一千蚊買真係唔值, 係都去大陸都係幾舊水!

別墅

相o個應該係A貨.

LV

大宅

一定係假,就算係A貨都唔洗2佰,o甘大個袋
love

複式洋房

its named cabas piano, model no forgot la.
around $6xxx(small size can put a4) in lv pro shop.

大宅

嘻~thank you你呀.......

因為我朋友遲d去Paris果邊, so 我諗住托佢買囉.....

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

yyvonne 寫道:
仲有唔覺 LV用D膠袋包住咁鬼 CHEAP,

我3年前係TST LV專門店買呢
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

吓, 香港真係有咁嘅膠袋包住!!! 不過, 我都試過有1次喺英國 LV專門店買袋, 竟然比我發覺個麈袋係掉轉左車! 我仲問個 Sales 係咪假野? 都幾攪笑!

Matthew&AshleyMom 寫道:
[quote]
yyvonne 寫道:
仲有唔覺 LV用D膠袋包住咁鬼 CHEAP,

我3年前係TST LV專門店買呢

大宅

我有本LV catalogue,根據相片應該係cabas piano no. M51148. 我都係今年初係causeway bay買咗個cabas mezzo個包裝真係有個膠代包住條帶再有一個布袋袋住.

男爵府

佢好似lv果隻"奶粉袋"
不過1000就99%假架啦..
買條帶都唔得

男爵府

畀面勳章

整係睇個價錢就知假啦

別墅

我個人意見就覺得絕對是假的.....因為我都想買呢個款...所以都會有少少印象記得...佢個條肩帶不會這麼長的...仲有個袋身唔會咁肥的....仲有lv專門店的皮帶一定會用d膠袋來封住d皮.....但我買幾個袋佢地都會用d無咁透明的膠袋來封住的...而唔會係用呢d咁透明的袋入住架....仲知係lv ....fans..就一定會知道呢個係假袋....

跳至
熱門主題