嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

有無bb食過能恩1號…

我小b食緊能恩1號…想轉2號奶粉…轉邊隻好呢?有無bb之前係食能恩,咁轉左邊隻2號奶粉呢?

子爵府

Re: 有無bb食過能恩1號…

我今曰發現能恩1号奶粉有一點紅色野唔知咩黎
今晚我開奶時"畢"奶粉見到一點紅色野,咁無謂以諗住個"羹"
唔要啦有一點紅色野,點知再"畢"又有,我諗有 d 唔對路咁我
再開第二罐啦,檢查吓有無啦,點知又發現到有,我即時打電話問啦,但係雀巢無人接聽,我以留言等佢明天覆
我想知到妳開奶時有無留意
因為我開第三罐時檢查睇下無我先比我仔仔食,
到開下歺奶時有睇到有一點紅色野,我想知本身罐奶粉係咁定係我 d 奶粉有間題呢 :evil:
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

子爵府

囝囝初生時醫院兒科醫生介紹食能恩, 後來聽人講雀巢的奶粉是大陸造的, 於是即刻轉左食惠氏, 現在囝囝已一歲了, 他食得很好(touch wood), 並沒有問題

男爵府

熱血勳章

我無試過BO…你今日快D打比佢問清楚同埋要佢上門收返你D奶粉!

子爵府

雀巢覆咗我,佢話點點紅色野係礦物質喎,
我覺得唔似,佢講咗好耐,我都係叫佢回收番,
睇下係咩野黎,再叫佢覆我
我諗食晒d全售同仔仔轉奶粉
都唔知邊隻好因為我仔仔要食低敏
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

男爵府

熱血勳章

佢實咁講架啦…唔通話自己D奶粉有事咩??咁最後佢肯唔肯回收呀?我小B都食過能恩HA一排架…都無見過有紅點!!我都好頭痛唔知轉邊隻好,因為就快6個月,好唔想再食雀巢既野啦…諗住轉恩敏兒,不過有媽咪同我講話恩敏兒好淡,小B食開能恩咁濃味,未必肯食恩敏兒,所以好煩呀……

大宅

食 HA低敏嘅bb會唔會唔長肉???仲有,d味係米苦苦地?

禁止訪問

男爵府

熱血勳章

bebe_c 寫道:

我小b食HA個時真係唔肥,食返普通能恩就肥返D…HA係苦架…我初初知個時嚇左一跳呀…

男爵府

熱血勳章

:-x :lol:

男爵府

熱血勳章

277177 寫道:
牛欄牌(防便秘) or 恩美力 (長肉)

牛欄牌係咪有兩隻架?恩美力都幾貴bo…點揀呢??

複式洋房

因我小 B 六個月大時有濕疹醫生建議吃能恩 HA , 現怏一歲我都想轉另一隻好 D 牌子低敏奶粉, 又唔會起濕疹及有便便, 請問隻隻好呢?

子爵府

我個仔食HA都長肉可能每個BB唔同,能恩係咪低敏HA定係能恩(有兩隻能恩咩???)
siuwan :雀巢回收番啦,比番兩罐金裝能恩我
仲有邊隻低敏好介紹呀!
(HA苦)我試過無苦喎,會唔會你個罐又有間題呀!
siuwan 寫道:
[quote]
bebe_c 寫道:

我小b食HA個時真係唔肥,食返普通能恩就肥返D…HA係苦架…我初初知個時嚇左一跳呀… [/quote]

男爵府

熱血勳章

[quote]
BB仔媽咪 寫道:
我個仔食HA都長肉可能每個BB唔同,能恩係咪低敏HA定係能恩(有兩隻能恩咩???)
仲有邊隻低敏好介紹呀!

[quote]

Hello!!真係苦苦地甘甘地架bo?我一試到又打去問囉,所以係無問題。

能恩係有兩隻架…一隻金裝(即係HA),一隻能恩1號(好香好好味)!

子爵府

仲有邊隻低敏好介紹呀!
siuwan 寫道:
[quote]
BB仔媽咪 寫道:
仲有邊隻低敏好介紹呀!

[quote]

Hello!!真係苦苦地甘甘地架bo?我一試到又打去問囉,所以係無問題。

能恩係有兩隻架…一隻金裝(即係HA),一隻能恩1號(好香好好味)!

大宅

請問有無轉奶的"時間表" ?

男爵府

熱血勳章

你想要咩牌子!

男爵府

熱血勳章

qooqoofans 寫道:
請問有無轉奶的"時間表" ?

要咩牌子?

首頁

尾頁

跳至