跳至

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

bb就黎出世, 心情好緊張~

dear all:

bb就黎出世, 你哋心情如何呀? 我就好緊張喇~ 仲試過幾次發夢見到自己生左tim呀~

複式洋房

Re: bb就黎出世, 心情好緊張~

我就未係好緊張, 因為我預產期係831 好似仲有排都未到咁 ~~不過就仲唸緊叫唔叫老公陪產, 我覺得如果老公陪產好似安心啲...無咁驚!!但唔洗唔洗預早申請呢? 有冇人知呀? 我喺係瑪麗生架!!

男爵府

我都好緊張呀!我會叫老公陪產,我會係QE生,好似QE就唔洗申請,但要視乎到時多唔多人先決定俾唔俾陪產!

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Minnie:
你想老公陪產就要問清楚喇!東區就唔駛報名,好似聯合咁就要預先報名,仲要上左堂先可以入去架!

我都開始緊張喇,不過唔係驚生仔,反而係擔心到時個大女點囉,唔見左我幾日實唔慣!

大宅

呢排成日都好緊張,驚個細的唔知幾時出來(因為我仲未放產假架!) , 又驚個大女到時唔見我會成日不開心....

伯爵府

Minnie,

我都打算係瑪麗生及老公陪產.你係未第一次生b 呀!醫生會 suggest 你老公同你一齊上陪產堂.同埋,如果你好彩當時唔係太多人生.但你老公無上堂及當時精神狀態ok. 醫生都會比你老公陪你生b.

大宅

Is it OK if 老公無上堂 in QE?

男爵府

其他醫院就唔太清楚呀~ 聯合就一定要報左名上埋陪產堂先至俾陪產咖~ 但如果個老公無上堂就會未有足夠既心理準備去應付到時既生仔場面~ 最好問清楚先啦~

複式洋房

ew911,

原來你都係瑪麗生呀!!咁你幾時預產期呀?
我今胎係第一胎黎架, 所以希望老公可以陪產...感覺上好似無咁驚咁, 希望到時醫生比我老公入黎啦~~

民房

我都係第一胎呀, 不過我老公一早已拒絕左我, 話唔敢陪產, 佢仲驚過我呢...

☆Minnie☆ 寫道:
ew911,

原來你都係瑪麗生呀!!咁你幾時預產期呀?
我今胎係第一胎黎架, 所以希望老公可以陪產...感覺上好似無咁驚咁, 希望到時醫生比我老公入黎啦~~
hehehehe ;-) :wink:

男爵府

我老公會陪我生呀, 不過我屋企人無人贊成....

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我都想我老公陪我生,不過佢怕血,睇怕佢都會好似上次咁,臨陣退縮架喇!
我好記得上次我生個女果日係假期(1/10),有馬跑,佢仲拎住份報紙入產房睇,到我生左之後仲立即走左去賭馬!激死我!

大宅

My husband will accompany me during half-body operation as I need his support and share the time. Last time, he did not accompany me as we take full-body 麻醉 operation.

男爵府

我老公佢唔係自動自覺話陪產咖, 係我要求佢先至肯, 我問佢咁你唔想你又陪? 佢話你想丫嘛, 搞到好似係我迫佢咁~

民房

ew911,

我都係瑪麗生呀, 是第一胎, 好緊張!! 預產期是8月10日, 希望我老公可以順利進入產房陪我啦, 因為佢只是上咗一堂咋, 有佢喺度無咁驚 ~~

Best wishes,

mybebe

民房

Carmenwong,

妳唔好咁嬲啦, 可能妳老公驚見到呢d場面呢, anyway, 佢都肯入 ~~~ 我哋一齊開開心心等bb出世仲好

Take care

mybebe

水晶宮

carmen:
你唔好嬲佢啦,我老公都係要我迫佢,佢先肯架咋,或者佢去怕血呢同見呢d場面呢!
放心啦,到時都會有姑娘陪你架!

男爵府

^^都唔係好嬲~ 不過佢自願既話會好啲~ :lol: :lol: :lol: 我而家晚晚瞓覺去厠所既時候都會睇下有無流血, 好緊張呀~ 唔知BB幾時出世~

別墅

第一胎我老公都有陪產,但係應該遮住見吾到血架喎!

男爵府

MOMA:

你係邊度生咖? 因為我喺聯合生, 到時唔知會唔會有布遮住見唔到下體, 始終老公唔係自願我唔想嚇親佢...

跳至