跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇1月媽咪係威院生架?

我預產期是1月21日.第二胎,會係威院生.
你地排左期未呀?我仲未去健康院排期..但威院就排左期.

大宅

Re: 有冇1月媽咪係威院生架?

我預產期在1月16日,應該係威院生,第一胎,因為怕痛,所以未決定私家開刀定政府醫院順產。我已經係健康院檢查了,有時又會去威院囉!
]

大宅

你幾時去威院呀?我8月1日上午和9月2日下午會去威院做檢查呀.你係邊間健康院做檢查?
我第一胎係瀝源健康院的,但今胎我想轉返去馬鞍山健康院..因為近自己

大宅

我預產期係1月26日
我今日去左威記排期,要成8月16日先有得睇
上個星期就係健康院做左檢查,健康院叫我再去排威記

大宅

Eunismom 寫道:
你幾時去威院呀?我8月1日上午和9月2日下午會去威院做檢查呀.你係邊間健康院做檢查?
我第一胎係瀝源健康院的,但今胎我想轉返去馬鞍山健康院..因為近自己

Eunismom, 我8月2日上午會去威院,8月29日去威院做結構性超聲波,我都係去馬鞍山健康院檢產架! :lol:
]

大宅

咁我想問,第一次去馬鞍山健康院排期.程序係點架?要唔要事先打左電話去約期先定係,新症果日自己去就得架啦?

大宅

咁我想問,第一次去馬鞍山健康院排期.程序係點架?要唔要事先打左電話去約期先定係,新症果日自己去就得架啦?

你第一次去(即新証)係逢星期四上午九時,你要帶醫生証明書,你的身份証,你husband的身份証,如你husband不可以和你一起去,就可以帶身份証copy,還要帶埋你的小便去驗。毋須電話預約。舊証逢星期二。
]

子爵府

poohpoohlee

我同你一樣呀, 預產期1月16日, 8月29日去威院做結構性超聲波, 我上次係瀝源健康院check, 今次都應該係

唔知生個時, 會唔會係威院見呢
親子王國以外之相冊連結已被刪除

大宅

我想問下..過程要幾耐時間?因為我星期四10:40又要去私家覆診呀..如果我9:00去到..會唔會即刻睇左我先呢?

大宅

金毛B媽, 哈哈, 咁
]

子爵府

[quote]
poohpoohlee 寫道:
金毛B媽, 哈哈, 咁

大宅

Eunismom,我唸吾得啦,我第一次去時,姑娘又要問診,又要量血壓,第一次又要見醫生,還有,又要抽血。我第一次去時聽埋講座都要差不多12:00先走得。個講座大約半個鐘啦! :lol:
]

別墅

你地好, 我 22/8 會去威院照超聲波 預產期 04/1/06
不過, 未知會唔會係威院生, 因為好驚, 有D人話我地會好似實驗品, 因為要比D學醫睇下生得未 ... ... ??

民房

zkbaby

我同你的預產期 一樣.,我都係22/8去威院照超聲波
你幾多點呀,我下午呀

子爵府

poohpoohlee

原來我記錯, 係8月31日 2:00pm 照呀

大宅

金毛B媽 寫道:
poohpoohlee

原來我記錯, 係8月31日 2:00pm 照呀

hee hee ~~~,吾緊要!!
]

複式洋房

poohpoohlee,
我先兩日去健康院諗住登記, 但係姑娘話新証係逢星期五早上8點半開始取籌及登記喎...
poohpoohlee 寫道:
[quote]

你第一次去(即新証)係逢星期四上午九時,你要帶醫生証明書,你的身份証,你husband的身份証,如你husband不可以和你一起去,就可以帶身份証copy,還要帶埋你的小便去驗。毋須電話預約。舊証逢星期二。 [/quote]

大宅

係呀..星期五睇新証架..我上星期五先睇完來...地方幾新呀..好過瀝源健康院好多呀..人又少..
又近我..唔駛搭車..行去就可以.
我昨天去左威院睇新証啦...

複式洋房

係呀..星期五睇新証架..我上星期五先睇完來...地方幾新呀..好過瀝源健康院好多呀..人又少..
又近我..唔駛搭車..行去就可以.
我昨天去左威院睇新証啦...

我都係唔洗搭車, 行過去就得喎, 咁我同你咪住得好近囉.
但係點解你未o係威爾斯睇新証, 就去左健康院登記o既? 唔係應該o係威院檢查完, 佢覺得你冇問題先叫你去健康院登記o既咩? 我係o係威院照過超聲波同做過產前檢查後, 醫生問我想繼續留o係醫院做產檢定去健康院做, 我見健康院近我我先揀咋...

大宅

princess,

我係去威院做oscar先既.咁就順便叫佢幫我排新証.
咁跟住我又去健康院睇,..其實應 該係去健康院睇左先既.咁佢會refer你去威院排期..
我第一胎都係咁架...
你預產期幾時呀?
我1月21日呀..但我會選開刀..所以多數會係37週或38週入院開刀..應該1月頭生..
你呢?

首頁

尾頁

跳至