在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人同我一樣咁?

我好鐘意BB,又好想生多一個,但放假而工人又放假時湊仔真係好苦。我昨日全日無自己時間,食又無得好食,BB又不肯睡午覺,又只"痴"住我,老公搞唔掂BB之餘又無想辦法改善,叫佢上網找外賣的電話又話找不到,結果又係我找....差不多每個星期日或其他工人放假的日子也是這樣,我累得要死了!

我真很想生多一個BB,但放假真的要我命,唉......

男爵府

Re: 有無人同我一樣咁?

我都好想生多個,只是我冇人幫我湊,如果係生都要等我媽媽退休先,仲有五年呀,我現在bb得五個月到呀

子爵府

HoHoMom,

How old is your Baby now?
I also want to have one more baby!
Actually you are no difference with me, but my husband will know how to take care of baby. :lol:

別墅

SandyHung,

My baby is almost 2. I really want to have another one before my baby is 3 which means I need to get pregnant sometime this year. But I am always exhausted from taking care of my baby during holidays......

Lucky you to have a husband who can help! I think I am going to force my husband to learn and my baby to accept the fact that he needs to deal with his father by taking a break this coming Sunday :).

別墅

my1215sui,

那你是打算5年後才生嗎? 現在BB由誰湊?

男爵府

我現在返工這段時間就比奶奶湊,因為我地一齊住,放工返去就全程自己睇番law,但我老爺奶奶年紀都好大呀,所以就算再生都吾會比佢地湊lu,再加上佢仲要幫我姑奶湊個女,雖然現在五歲大,但話大吾大,話細吾細law

所以真係打算生都等我媽媽退休,係就四年後有,陀得o黎都差不多呀

子爵府

好多男人都係幫唔到咩架啦. 不過如果你湊1 個都覺得辛苦, 我唸你最好唔好生多個啦, 費事到時兩公婆成日吵架.
我都係要番工, 放工就買定第2 日既餸比工人第2 日整, 1 個星期忙足7日, 工人放假我仲要整粥比bb 食, 我唸好多人都係咁架啦.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

子爵府

首頁

尾頁

跳至