夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問知不知道邊到有婚姻輔導 ?

請問知不知道邊到有婚姻輔導 ?
我成日話我老公唔理我 ?
我老公又成日話我發脾四 .....
我發脾四都係想老公理下我,
但只有佢講,無我講, 佢岩晒,我錯晒,
我有老公好似無老公咁,
奶奶見我成日係房喊, :-( 叫我地去試下找婚姻輔導....
我諗過, 我覺得要試下.....
請問各位知唔知邊到有 ? 同埋要幾多錢 ? thx

大宅

Re: 請問知不知道邊到有婚姻輔導 ?

別墅

你可去明愛的net 找有關的資料~有電話的你可打去~~
如你是基督教亦可找基督教的婚姻輔導

找人傾傾或在這裡傾傾你都可以有得舒緩一下~~

努力

大宅

[url=family.caritas.org.hk/ ]香 港 明 愛 家 庭 服 務[/url]

翡翠宮

但我想問若果自己一個人去有用咩

大宅

阿迅媽 寫道:
[url=family.caritas.org.hk/ ]香 港 明 愛 家 庭 服 務[/url]

THX

翡翠宮

mrs chan,

你打算一個人去定搵埋你老公一齊去呀?

別墅

社會福利處,不雖$, 有時間可先打電話到你住的區的社處談一談,

大宅

ringoivy 寫道:
mrs chan,

一齊去

別墅

mrs_chan 寫道:
[quote]
mrs chan,

一齊去[/quote]
你老公想去嗎?先要有共識.

大宅

我地可能只係唔識溝通....

唔係好似其他夫婦反晒面

別墅

mrs_chan 寫道:
我地可能只係唔識溝通....

唔係好似其他夫婦反晒面

"男女大不同"一書可以令你們明白大家多點,兩個都看,更容易溝通

別墅

唔係好似其他夫婦反晒面[/quote]
"男女大不同"一書可以令你們明白大家多點,兩個都看,更容易溝通 [/quote]

是的~~男女大不同 十分的正~~

翡翠宮

哎我都有呢個問題, 但我覺得問題不在我處, 而佢又唔肯正視所以大家都好辛苦, 但好耐之前都有諗過搵輔導的但佢唔肯, 所以你話你老公肯去我真係替你高興呀. :lol:

別墅

哎我都有呢個問題, 但我覺得問題不在我處, 而佢又唔肯正視所以大家都好辛苦, 但好耐之前都有諗過搵輔導的但佢唔肯, 所以你話你老公肯去我真係替你高興呀. :lol:

佢唔肯去,可以你自己先去說出問題,相信輔導員會有意見給你,自己先行出一步,

首頁

尾頁

跳至