論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

黑面神

你地D工人會唔會成日比面色你睇呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 黑面神

更係有黑面,我前日已經同佢講左話會夜少少返,佢問我你地去街呀,我話係,擒日我返到屋企佢就比面色我地睇,真係不知所謂。

我會再忍
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

用過幾個工人,都好少黑面,試過俾我見到面色不善,我會問佢係咪唔舒服或者係咪唔開心,如佢答無事,我會同佢講我地係做生意既,最憎見到人黑口黑面,唔老黎.有問題唔舒服要出聲,唔好擺係心度.所以好少見工人黑面.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

esmehouse ,

你工人咁怪,僱主去街都關佢既事,其實老細去街佢仲開心,做少d野.

yammyma

[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

翡翠宮

我成日都有同佢講話唔舒服就開聲有咩唔開心就開心建成講, 點知佢都係選擇黑面, 我個工人都係架, 你地去街夜左返佢無份去都會黑面因為阻住佢訓覺麻. 真係唔知佢地咩心態, 多野做又黑面, 老闆唔聽佢支笛又黑面, 老闆同個女去街夜左返都黑面, 咁那唔鍾意又唔遲職返鄉下, 家陣佢黎香港打工呀, 你估請佢返黎嘆世界咩, 咁把炮返鄉下藉田咪黎打工呀, 笨 :tongue: 佢都痴q線架, 真係睇下我可以忍到佢幾耐先郁佢呀

大宅

用過幾個工人, 曾經有一個好似父仇未報咁,
最後fire 佢, 宜家呢個有時都會黑面, 如果我
見到佢黑面我會即係鬧佢, 叫佢唔準用呢塊面
對住我, 佢通常都話唔係呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

家吓既工人,話佢就死狗,唔話就得寸進尺。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

民房

because they are very low in EQ

複式洋房

我個印咪又係,初初黎到就算話佢做錯嘢都仲會笑笑囗應你
而家做咗差唔多一年,態度轉晒,又唔話得,唔受教,情緒化,無端端黑面(佢本身個樣唔笑好惡)做錯嘢鬧佢又黑面,叫佢唔好黑面對住我, 佢就話:No ah, my face is like that !
佢D咁嘅態度再keep落去,一定炒佢

首頁

尾頁

跳至