自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

超大罐奶粉, 有無買過 ?????

本身我買A+3 (安兒寶) 900g ($118-125) 比bb食. 最近係有d藥房見到一隻size好大罐 (太約有900g一倍) 都係買$150, 我問自已本身買開奶粉間藥房, 佢話係"水貨", 請問"水貨"奶粉成分係唔係一樣 & 有無 mama 買過比bb食.

thanks.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 超大罐奶粉, 有無買過 ?????

我都在某 d 藥房見過但唔咁買來試, 唔知會唔會有問題, 都係買番正常 900g.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

係水貨 , 我打過去美贊臣問 , 佢地話成份同香港 d 唔同 .

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

我家姐响馬來西亞返香港,買咗幾罐返香港比我BB食(A+2),都無問題,都有SA、AHA、DHA,我响旺角見有得買A+3及A+4,但香港我無買過。

大宅

我BB都有食, 成份的確同香港不同, 我想是按照當地的口味而製造的, 不過, 我就覺得香港的A+過甜, 所以我都有買水貨A+,因為發覺不太甜,小朋友食後反而不太容易有啖, 每次我先生去泰國出差, 我們都會買幾盒回來, 因泰國那裡是用盒的

我發覺香港的水貨,大多是由馬來西亞來的

別墅

A+3及A+4 水貨, 亞女食咗2-3年都冇問題。

大宅

頭先去買奶粉時再次問下d伙記, 佢地同各mama講都一樣, 同一牌子, 但製地方唔同 (味道都會有d唔同), 香港買果隻係荷蘭製造(我見個罐係咁寫), 但1.8kg係其他地方做, 係出口.
hi bb2001你係邊間買開.

thanks

首頁

尾頁

跳至