興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想將dl的電影燒落碟,但有時那套戲會比光碟多兩三分鐘,但又不想多用一隻光碟,請問有沒有辦法?

請各位幫幫這個小師奶忙,十二萬分唔該晒!

複式洋房

Re: 我想將dl的電影燒落碟,但有時那套戲會比光碟多兩三分鐘,但又不想多用一隻光碟,請問? />

大宅

Re: 我想將dl的電影燒落碟,但有時那套戲會比光碟多兩三分鐘,但又不想多用一隻光碟,請問?

我個電腦只有vcd drive,我其實想知道可不可以cut短個file.

複式洋房

Re: 我想將dl的電影燒落碟,但有時那套戲會比光碟多兩三分鐘,但又不想多用一隻光碟,請問?

當然得啦!你可以edit過段片.

chiuchiu63 寫道:
我個電腦只有vcd drive,我其實想知道可不可以cut短個file.

大宅

因我是電腦小白痴,請問你可詳細d講給我聽,十二萬分之唔該晒!

侯爵府

畀面勳章

最簡單做法:若您部CDRW support over-burn(超燒),再配合Nero burning rom裡set左"啟動超燒功能"(較為update version),咁燒一隻多過700Mb既CD-R(VCD movie都適用)用上慢速燒錄便無問題(可於一般vcd player播放..)

希望幫到您....

大宅

ChunChun_Daddy 寫道:
最簡單做法:若您部CDRW support over-burn(超燒),再配合Nero burning rom裡set左"啟動超燒功能"(較為update version),咁燒一隻多過700Mb既CD-R(VCD movie都適用)用上慢速燒錄便無問題(可於一般vcd player播放..)

希望幫到您....

得呀!得呀!唔該晒你呀!可以慳番一碟

首頁

尾頁

跳至