潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 搽咩可以令到曲髮自然又靚?

支裝(細) 約$75, 泵裝(大) 約$135.

別墅

I use Lavenus - W also. It's quite natural and can keep for a day long.

別墅

135好抵呀..唔該晒

男爵府

請問'potion 9'這牌子有沒有味道的?因我試過有d牌子d味好臭,所以唔會用!而最近用開'沙x'牌子,都幾好!有香味!

------Pochacco2001(Ming)------

別墅

沒有什麼特別的味道

男爵府

janemarple28,
唔該晒!
------Pochacco2001(Ming)------

大宅

potion 9有味道的
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

男爵府

請問有無人可以將'potion 9'這樽野影張相post上網呀?因我搵唔到呀!

男爵府

我都係用portion 9,用

民房

我用 Lavenus W-line Lotion. 幾好呀
我搵左好耐
請問有沒有人知道邊到仲有得賣呀

PakYuMom 寫道:
如題!
買過好多隻牌子嘅hair spray整出黎嘅效果都有d wet look, 有d似洗完頭仲有d濕濕地咁, 仲有少少髮絲飛出黎!:-(
向街見到d人整得個曲髮好自然, d髷好有層次, 又唔似搽左野, 無理由3唔識7行去問人點整架! :lol:
有無人可能教到我點整, 同埋駛唔駛搽野 or 搽咩野?

別墅

中環卓悅罐黑人頭牌嘅wax非常正 (Aveda啲師父介紹), $89/tin 啫

男爵府

or你試下用 j.f. lazartigue 既hair styling gel ,
佢無酒精成份, 鹼性, 亞摩尼亞, 人造色素, 吾會傷hair架,
搽左會望落去濕濕地咁,
我幾年前, 電左hair 已經用佢,
arm arm先又買左比姑9試下,
係holiday inn 地庫既shopping mall 有得買($120) :wink:

侯爵府

我用potion 9
我家有隻曳曳豬

大宅

畀面勳章

PakYuMom,
我就嘜牌子既gel都用,只要洗完頭乾到啱啱起髮絲,然後双手洗濕加gel搽上頭髮就得咗.gel嘅份量唔使多,你try1,2日就好易控制到.
但我通常買GATSBY super hard styling gel,又平又大支又好多地方有得買.

伯爵府

我都係用 potion 9, 感覺最正, 可修護頭髮, 又唔笠, 又唔似 gel 左頭~

侯爵府

mcmug 寫道:
我都係用 potion 9, 感覺最正, 可修護頭髮, 又唔笠, 又唔似 gel 左頭~

我之前做左陶曲, 都係用potion 9架...好用呀, 不過而家整番直就咩都唔洗用lu!

珍珠宮

醒目開學勳章

黑人頭牌即係叫乜野名呀?

koala 寫道:
中環卓悅罐黑人頭牌嘅wax非常正 (Aveda啲師父介紹), $89/tin 啫

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

黑人頭牌英文名:Schwarzkopf 有一個黑色人頭公仔嘜
卓X & SaX 有得賣
我的hair stylist都推介我用這牌子的產品!

民房

尋晚行過"龍城"見倒有賣Portion9喎! 支同泵裝都有, 不過唔係太多存貨.

首頁

尾頁

跳至