家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企抹完冇耐又有塵點樣可以小d塵!!!!!

有冇辦法可以令屋企減少塵, 以經成日都抹

大宅

Re: 屋企抹完冇耐又有塵點樣可以小d塵!!!!!

我都好想知呀, 日日抹到無停手!!! Thanks!!!!!! :-( :-( :-(

子爵府

用手提吸塵機, 而家出左d手提機好岩手位, 就算四圍吸隻手都唔會太累, 豐x賣都係二,三百蚊左右, 真係幾方便.
bbriver 寫道:
有冇辦法可以令屋企減少塵, 以經成日都抹

別墅

Yes !

1) 一定要用吸塵機
2) 用即棄抹塵紙
3) 不要用 carpet

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我發覺唔好用掃把來掃地,因為掃把其實將D塵掃起晒,有D輕的會飄在半空,飄晒在四圍。
一係用除塵紙拖把,一係用吸塵機,情況會有改善。

別墅

thanks all !!!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我想問你地覺得邊隻手提吸塵機好用? 我家用Philips Cucina, 用左冇幾耐已經唔夠力, 打柴咁滯.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

別墅

我都想知, 我想買隻吸塵機個size細d, 唔好咁掗地方, 又易收藏d, 因為地方有限, 各位有冇好提意又平又正的.

大宅

我都想知, 邊隻好

複式洋房

有冇試過用除塵紙代替用毛巾抺枱面? 我發覺比用毛巾快同乾淨.

禁止訪問

複式洋房

我用緊"Rainbow"好正, 吸力超勁, 平時開著部機, 可以清洗空氣入面d塵, 咁間屋d塵就會少左好多, 重好可洗"床玉".

大宅

Re: 屋企抹完冇耐又有貼三級圖點樣可以小d塵!!!!!

*JackMon* 寫道:
我用緊"Rainbow"好正, 吸力超勁, 平時開著部機, 可以清洗空氣入面d塵, 咁間屋d塵就會少左好多, 重好可洗"床玉".

Where I can buy this?

大宅

Re: 屋企抹完冇耐又有貼三級圖點樣可以小d塵!!!!!

用水機(如sim) or 普遍吸塵機好? :cry:

複式洋房

Dear Fayme,

Rainbow只係用水, 唔用塵袋, 佢地無買廣告, 得個寫字樓在香港側魚涌, 百貨公司都無擺counter, 如果有興趣, 可以pm我比個sale電話你, 佢仲可以免費到你家洗一次"床玉".

Dear ypychung,

用水好過要用塵袋之吸塵機好好多. 每次做完清潔, 倒咗d水就得, 唔使換個又dirty又嗅之塵袋.

大宅

*JackMon*
"Rainbow"部機幾多錢?
打擊黑店click

大宅

Dear *JackMon*,

Please PM Sales of Rainbow info to me! ThankS!

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

?-(

複式洋房

Please check pm la!!

複式洋房

都唔平, 要過萬, 不過有免息分期.

初初我係買osim用, 但每過三, 四個月就要換filter, 而rainbow就唔使換, 只係用水就ok, 買時好玉痛, 初初都唔話比老公知價錢, 怕他話我買貴嘢, 不過用後就好正, 連小兒都有幫手做清潔, 家居經常保持干淨及無咁多塵, 經好久多個月後先話比老公知價錢.

首頁

尾頁

跳至