嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb 流鼻血

請問小朋友係咪會流下鼻血既呢?但小兒只得歲半,不過就唔係流好多一兩滴倒,見倒有鼻血就停。但都試過幾次

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: bb 流鼻血

會唔會係藻熱
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

若果試過幾次, 最好帶bb去睇醫生呀! 安心d嘛!

大宅

我個仔歲幾開始到現在(6歲)都係成日流鼻血(但通常係夏天時候多),睇過幾個醫生都話因小朋友鼻膜薄加上如有鼻敏感、空氣差等,小朋友經常又踫來踫去、又用手"了"鼻,整傷鼻流血,通常小朋友整傷鼻後的傷口就算停唔再流,第日亦會好容易成日流,由其是玩完後,醫生話大個啲就會慢慢無嘢喎。

別墅

多謝你地回應,我會留意下,可能太熱、乾燥、、、但真係唔該哂

首頁

尾頁

跳至