嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

∼唔該各位幫幫我呢個新手媽咪∼

(奶樽,濕紙巾,尿片,奶樽刷等....)我想問買咩牌子好﹖仲有邊到有BB籃買呢﹖同埋其實洗唔洗買BB車呢﹖我見有D好平(百幾二百蚊)有D又好貴(成幾千蚊),如果真係買...應該買邊D...我唔想買咁大架..因為我冇力搬丫...

禁止訪問

Re: ∼唔該各位幫幫我呢個新手媽咪∼

子爵府

cutekayi,

奶樽---Avent
濕紙巾---Pamers(pink colour)
尿片---Pampers (premium)
奶樽刷---Avent

我個寶貝仔係屎撈B

民房

Where are you live?
Do you mind to have a second hand trolley?
If you live near me, I will give it to you

大宅

我住tko..你呢﹖你有d咩二手bb用品丫﹖ :-P

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

洗玩具清潔液 = Chicco
奶樽清潔劑 = Pigeon / Chicco
奶樽 = Pigeon / Nuk
尿片 = Sealer / Nepia
吸鼻器 = Pigeon
衣物清潔液 = Chicco
衣物柔順劑 = Comfort / Chicco
嬰兒濕紙巾 = Pampers / Suzuran
網床 = Chicco
BB 車 = Combi
High Chair = Combi
Potty = Combi
Car Seat = Combi
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse,
咁你知唔知邊到有bb籃買﹖同埋邊到買會平d呢﹖仲有丫,我用煲消毒奶樽,仲要唔要奶樽清潔劑呢﹖

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cutekayi

BB 籃可以去 Mothercare 或 Honey-B 到買,但我唔會見意你買,因為用既時間會比較少,同埋價錢至少都要 $1000 以上。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse,
咁樣...咁d bb用品係咩地方買會平d呢﹖

別墅

cutekayi :
bb車我就唔建議買combi,好細架大隻bb坐得無咁舒服,我個個2個月就換左車,我而家用緊chicco,加價前買就折左2千幾,而家要成3千幾,不過真係物有所值,如果你會生第2胎或有人接手就goodchoice

別墅

cutekayi:
吉之島,西田減價時買好抵架,咁你幾時生呀?
cutekayi 寫道:
esmehouse,

大宅

貓貓豬~
我下個就生啦~~8月22日預產期......
不過好多野都未買齊....唉.....

大宅

貓貓豬~
其實我仲諗緊買唔買bb車....
我怕太大架我出街搭車唔方便丫.....
同埋我又怕bb唔鐘意坐車......

禁止訪問

禁止訪問

大宅

請問你架chicco係o羊型號呀??
貓貓豬 寫道:
cutekayi :
bb車我就唔建議買combi,好細架大隻bb坐得無咁舒服,我個個2個月就換左車,我而家用緊chicco,加價前買就折左2千幾,而家要成3千幾,不過真係物有所值,如果你會生第2胎或有人接手就goodchoice

大宅

tazmanic 寫道:
FOR BB 車, 你可以遲D才決定. 我帶阿B返健康院CHECK UP都係手抱, 所以冇用到BB車。架BB車都係擺左滿月之後用, 多數去99 OR 返 KUN KUN 到才用。不過我個人建議, 唔好抱得阿B太多, 佢會習慣左, 以後大D都要你抱。仲有, 有時你出街食飯, 推埋BB車, 咁阿B米係架車上 , 方便好多!

agree~ 我架bb車都係o係個仔出左世2wks先買野~
我就用combi~有時自己一個帶住佢推埋bb車上上落落都方便d呀嗎~
有bb車就方便d囉~有時食野唔使抱住佢~
佢又舒服你又舒服~

民房

對不起! 這麼遲reply你
TKO 太遠了!
&我架車 開 收不很方便
出街搭車有D煩

男爵府

esmehouse,
咁你知唔知邊到有bb籃買﹖同埋邊到買會平d呢﹖仲有丫,我用煲消毒奶樽,仲要唔要奶樽清潔劑呢﹖

i clean the bottles with 奶樽清潔劑 (pigeon) b4 i steam (avent) them.

bb stroller, u don't need it untill yr bb is 1 mth old, as u & bb won't go out for the 1st mth (except for check up ). If u drive, u better buy those european bb stroller (with "basket" n car-seat), so u can put bb in the basket, no need to find someone to hold bb.

男爵府

esmehouse,

護協:
地 址:九龍佐敦白加士街25-27號慶雲商業大廈三樓

tel: 嬰兒天地(二樓) 2314 6925

首頁

尾頁

跳至