跳至

首頁

尾頁

民房

元朗或屯門区邊間N1好呀?

複式洋房

Re: 元朗或屯門区邊間N1好呀?

我都想搵元朗N1呀, 你bb幾年幾月出世咖?
:-P

民房

Hello hs020912:

我個仔係2003年3月份出世,你個bb呢?

:-P

大宅

hihi

我幫囡囡報咗屯門St. Peter N1...10月入学...我去visited 同口碑都幾好...仲有三聖邨閒救世軍口碑都好喎1

元朗我家姐d小b就讀英藝, 啓思都好呀!
小小意見,唔知有無用呢?!

別墅

我都是幫囝囝報了元朗英藝N1, 9月入學。
元朗是新分校, 天水圍英藝口碑不錯的, 所以我揀了這幼稚園

民房

Ingrid.A.Mommy

謝謝你!

請問屯門St. Peter地址係邊呀?

其實唔係太熟D學校,希望可以找多點資料為BB打算. :-P

民房

請問知唔知元朗英藝收生情況呀?N1有幾多班同學生幾多人?唔好意思,咁多問題!

謝謝!

男爵府

HELLO,
好開心呀,因為我都是幫囝囝報了元朗英藝NC1.
元朗是新分校,我選擇這間是因為它很乾淨,很COLORFUL.所以我揀了這幼稚園.希望個個小朋友
都會喜歡.係呢,為什麼 9月才入學,不是8月頭嗎 ??

別墅

Hi Tiffanykiu,

元朗英藝收生情況要問學校才清楚, 但是我6月尾幫囝囝報名時, 老師話N1上午班比較多人報, 所以容易Full, N1有幾多班同學生幾多人上次我都有問過老師, 她們說要看收生情況, 你想清楚D可以致電學校查詢, 元朗分校 : 2470 9338。

別墅

翹翹咪咪,

係ar!! 我都去睇過ar!! 真係好新淨好colorful, 尤其個廁所..
簡直係正ar!!!!
不過佢無國際班............. 所以好可惜........... :-(

Ingrid.A.Mommy,

請問你知唔知啟思有無國際班呢?? :-P
[img align=left]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/images/CHO/statue04.jpg[/img]

別墅

翹翹咪咪 寫道:
HELLO,
好開心呀,因為我都是幫囝囝報了元朗英藝NC1.
元朗是新分校,我選擇這間是因為它很乾淨,很COLORFUL.所以我揀了這幼稚園.希望個個小朋友
都會喜歡.係呢,為什麼 9月才入學,不是8月頭嗎 ??

Hello 翹翹咪咪,

因為我囝囝8月22日才足2歲, 學校話就算由8月22日至8月31日只有8 天上課都是交1個月學費, 所以我囝囝9月才入學。

男爵府

HELLO

OH ,我明白啦.係呢,妳知唔知為什麼上午斑要早上8:30am 上課.是否比其他幼稚園早D呢.

民房

Hi 622:

唔該晒!

請問各位靚媽咪,點解你地選擇天藝?除咗校舍新之外,有冇其他原因呀? :-P :-P

複式洋房

Tiffanykiu,

我個仔都係3月出世呀, 不過係2004年

大宅

我想知學費、報名費、書簿費、校服費、雜費等要幾多?我有個朋友係天水圍讀,今年k2,佢話囡囡讀得好開心;佢仲話囡囡要自己帶被喎!係咪嫁?

別墅

Tiffanykiu 寫道:
Hi 622:

唔該晒!

請問各位靚媽咪,點解你地選擇英藝?除咗校舍新之外,有冇其他原因呀? :-P :-P

我選擇英藝是参觀過天水圍英藝開放日, 囝囝在學校內玩大型滑梯玩得好開心, 我再帶囝囝去元朗英藝参觀, 囝囝入到學校, 一樣玩得好開心, 我見到所有去参觀學校的小朋友個個踏著單車/玩具車在學校圍繞走廊玩, 我想因為學校環境舒服, 所以他們都好盡情地玩,

加上我去BK "談幼稚園--->天水圍~英藝家長入o黎傾o下" 的BK內容談到他們的小朋友在學校讀得好開心, 這是我附合我想比囝囝的學校生活條件。

別墅

翹翹咪咪 寫道:
HELLO

OH ,我明白啦.係呢,妳知唔知為什麼上午斑要早上8:30am 上課.是否比其他幼稚園早D呢.

翹翹咪咪,

我都唔知點解要 8:30am 上課, 可能就全日班小朋友的時間, 全日班小朋友最早番7:30am或可能就家長送完仔女番學有時間趕番工呢, 加上小朋友要上堂前做早操的, 所以比其他幼稚園早D。

*****這是我估的, 清楚d要問學校了*****

別墅

Hello hei2005,

英藝學費 :
N1 班 :
半天 - $2,180 (包茶點, 雜費, 書簿)
全日 - $3,880 (包茶點, 雜費, 書簿)

NC-UK班 (即K1-K3) :
半天 - $1,980 (包茶點, 雜費)
全日 - $3,880 (包茶點, 雜費)

書簿費 (上、下學期) :
NC$900 / LK$950 /UK$990

校服 : $420 (夏季) $740 (冬季)
書包用品 $120 (全套) $60 (被袋)

佢仲話囡囡要自己帶被喎!係咪嫁?
**你朋友個女應該是讀全日的, 所以要帶被, 我個囝讀半天, 所以學校無要求**

大宅

thx !資料真有用 等我上校舍參觀

男爵府

謝謝妳的回覆.
剛剛查詢過學校,大致上同妳說的相同.不過,我就覺得D
小朋友會好”眼訓”.慘慘.

首頁

尾頁

跳至