美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

塊面有很多粒粒,怎算?

好慘丫..唔知點解呢排塊面會成日出粒粒,以前都冇咁既情況,呢排同以前都冇咩特別,唔知係咪天氣熱所以咁呢,救命,有冇辦法解決... :-(

洋房

Re: 塊面有很多粒粒,怎算?

我都係一樣出左好多暗粒同瘡
以前都無出得咁勁 照鏡時都覺得好樣衰
我都問緊人有咩方法解決佢

男爵府

我前排都係勁出暗粒,仲係個幾月兩次添!!不過兩次都係用同一個方法搞掂。要用最basic既skincare。所有美白,深層清潔產品唔好用住,最好連妝都唔好化。等皮膚可以休息。(水份mask可以做。)

早: 潔面 -> 爽膚水 -> 潤膚 + 防曬
夜 : 卸妝 -> 潔面 -> 爽膚水 -> 潤膚 (如有開air-con,可加補濕晚霜)-> 0係暗粒同瘡位置搽雪完美去豆無印精華 (萬試萬靈)。

過幾日D皮膚靚返晒!水份充足既皮膚先唔會有咁多問題。Drink more water and have more veggie/fruit is also very important! 幫助身體排除多餘垃圾,粒粒快D無!
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

大宅

miffy_sophie
我想問男士用得嗎????

Love You Baby

大宅

多謝.miffy_sophie
...many thanks...
但係我想問夜晚做完skincare之後,係唔係有或者冇瘡或者粒的位置都照搽lotion,然之後再o係有粒或者瘡的位置搽雪完美。

洋房

呢個天氣天濕又鬼咁熱! 我唸介口都好緊要, 最基本要介牛肉和辣野先

男爵府

winnie_218:你係問男士用唔用得雪完美去豆無印精華?其實都用得架。。

kittyjoanne: 我係全面照搽補濕晚霜(等5-10分鐘,俾D時間皮膚吸收補濕晚霜),之後再o係有粒或者瘡位搽雪完美。

建議用水份多D 0既補濕晚霜,唔會令粒或者瘡加重負擔。
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

大宅

miffy_sophie
thanks
Love You Baby

大宅

等我拿拿臨今晚番屋企試下先...
希望d皮膚快d正常番先

洋房

雪完美去豆無印精華有效咩 我以前都買過黎用
但唔見有效果 :cry:

大宅

miffy_sophie,

我想問下袪痘美白精華素同去豆無印精華係咪唔同架...
如果我屋企有支袪痘美白精華,可唔可以依照你的方法做..

男爵府

kittyjoanne ,

袪痘美白精華係咪有美白成份架?如果有就唔建議用喇。再唔係,你可以試0下先,睇下有冇效果。如果OK既,咪唔使0徙錢買多支嘛!

kittyjoanne 寫道:
miffy_sophie,

我想問下袪痘美白精華素同去豆無印精華係咪唔同架...
如果我屋企有支袪痘美白精華,可唔可以依照你的方法做..
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至