嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

bb幾大先唔洗烚奶樽??

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: bb幾大先唔洗烚奶樽??

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我都想知呀~~
定係總之要飲奶就要烚呢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得一日用奶樽一日都烚啦~~~唔係好麻煩0者, 但又可清潔d.....

我囡囡而家4歲, 係屋企都鍾意用奶樽, 我都照烚架~~~

大宅

1歲開始試唔烚奶樽,洗乾淨風乾後裝入密實盒,試左幾日發覺無問題,於是就無再烚lu~

大宅

我個女三歲時先唔烚奶樽,我就洗乾淨後用滾水"浪"過放入密實箱再放入雪櫃。
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

大宅

我個女20個月開始唔烚.

大宅

I agree with YuYuMother. 一日用奶樽一日都烚.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Felicia726 寫道:
I agree with YuYuMother. 一日用奶樽一日都烚.

mee too

洋房

janetngan2 寫道:
[quote]

mee too[/quote]

me 3

子爵府

我都仲烚緊(細女20月)
BB616 寫道:
[quote]
janetngan2 寫道:
[quote]

mee too[/quote]

me 3 [/quote]

大宅

唔想再烚奶樽?教佢用杯飲奶囉
如果仲要用奶樽飲奶既話,各位媽咪唔好偷懶囉
為咗bb既健康著想都係"side"d時間烚下好
始終都係飲落肚既,消下毒衛生d好~

子爵府

我都覺得一日用, 一日都要烚

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

惠氏姑娘話1歲開始唔洗烚, 佢話餵固體食物D碗筷都唔會烚架啦!

男爵府

而家囡囡都係用緊奶樽......儲齊先烚~ :mrgreen:

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Funny 寫道:
惠氏姑娘話1歲開始唔洗烚, 佢話餵固體食物D碗筷都唔會烚架啦!

yes!我讀保母退休姑娘導師都係咁話!應訓練吓佢腸胃適應大人環境,唔好太保護。我女細時都係咁做
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

奶樽就照烚,碗筷就無,洗完風干就用.

首頁

尾頁

跳至