自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

我諗得衰d, 你老公唔鍾意你屋企人, 所以都唔想出席呢d聚會

伯爵府

畀面勳章

如果佢要返工我唔會叫佢特登請假,無咩問題,除非佢第二日就請到假去睇高達.......佢會受到極度冷待.......

原帖由 KoyeBaby 於 11-1-18 20:12 發表
我老公嘅原因係要返工!但係我就唔係太高興囉...平日飯局我係唔會迫佢一定要去,佢想去就去,唔去我都唔會話佢半句!但係今次講明係團年飯,佢又唔係唔可以請假,係佢唔想請假!我就覺得佢唔係好尊重我屋企人...

不過我又 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得好少事,只要佢個心錫你屋企人就得,比起上我姐夫仲衰9萬倍,佢同我家姐結左婚成廿年做乜節都唔出現,因為佢話我外家窮喎

男爵府

大廚勳章

咁5去唔到都冇計架
我亞麻果邊我老公要返工都去唔到啦

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 三順 於 11-1-19 13:50 發表
我覺得好少事,只要佢個心錫你屋企人就得,比起上我姐夫仲衰9萬倍,佢同我家姐結左婚成廿年做乜節都唔出現,因為佢話我外家窮喎

下 ??? 咁又真係好鬼衰喎 ! mouth:
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我同阿仔不但男家的團年飯冇出席, 一年做節的日子, 中秋, 做冬, 拜山我地都冇去, 剩係老公一個人去. 自從老爺死左之後, 佢地揀親都係星期日做節食飯, 因為佢地通常提前兩個星期做, 阿仔都未放假第2日要返學, 佢地不但食飯, 飯前仲要打麻雀, 搞到好夜先開始食. 食完飯返屋企都11點, 平時阿仔返學9點就要訓, 否則唔夠訓就發脾氣, 所以阿仔返學之後我同阿仔都唔會去, 真係年初一先見一次. 一年見一次咁大把. 我老公都冇話咩.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

只看標題, 我覺得冇問題.

正確d講, 老婆唔跟老公返去團年飯, 問題大過老公唔返老婆果邊

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

點有錢法咁寸的,
過年有無過十幾廿萬, 比外家辦年貨呀.

原帖由 三順 於 11-1-19 13:50 發表

大宅

樓主唔好咁執着
真係好小事 ~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我自己覺得唔大問題嘅。

我咁睇:每個家庭每個人又唔同。

可能呢樣嘢樓主非常重視,咁佢老公公司方面據樓主講應該可以通融,咁佢老公應該遷就佢喎。

總有啲嘢有啲人無乜所謂,有啲人就好著緊; 人人唔同㗎嘛,新年流流就下個老婆等佢唔好唔開心都抵啦。
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

水晶宮

c6返shift, 我成日做帶子雄娘, 要塭$$$嘛!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我冇所為喎..我老公一向都好少join我家既活動既...次次都係我同仔仔2個去架咋...原因都係因為佢要返工或唔係hk囉...

加上佢唔係咁like我d親戚(我都麻麻地)..所以我唔會迫佢囉..如果有時我親戚搞活動...我都會揀d我老公唔係hk既日子..等佢大大個理由唔駛出席嘛...

講真...我老公只係唔like我d親戚..不過佢都好鍚我媽...有時我地去食好野..貴野...試過好食...我老公都會話等我媽黎探我地(之前我地唔係係hk住的)時再去食....

我提意我媽買樓...我比首期..我老公知道之後...都唔駛我自己出私己..佢好大方咁..比筆首期我媽+我哥去買樓..

講真..食飯之嘛..只係比面派對...佢對自己最親既屋企人好咪得囉...其他親戚...有乜所為呢

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 LILY媽咪 於 11-1-19 14:48 發表
點有錢法咁寸的,
過年有無過十幾廿萬, 比外家辦年貨呀.

佢呀媽住私人樓,我呀媽都有一間,我唔覺佢好有錢,有錢就唔會叫我呀媽賣左層樓比錢佢買花園洋房:;pppp: 佢寸到唯一一次我老豆做60生日,佢有出席不過轉頭唔見左人,真係有家教到呢

首頁

尾頁

跳至