跳至

伯爵府

大家由第3个月到第4个月會有咩感覺 ?

我冇嘔, 又未胎動, 除咗好攰同間中乳房痛, 好似冇咩feeling 咁..

咁大家由第3个月到第4个月會有咩感覺 ? ?-(

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 大家由第3个月到第4个月會有咩感覺 ?

好似比較累及悶悶不樂
]

大宅

Tired and WORRIED, because 未胎動, I always worry about my baby. (Maybe it's because I have heard yoo many scary stories from my friends)... I hope I can feel the movement of my baby soon, so I know it's there with me.... :-|

大宅

我就開心左, 因為冇之前嘔得咁勁, 開始開胃返少少.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

但有時瞓直身子時, 個肚會好硬跟住有少少彈彈下,
不知是否胎動?????

Happy小米 寫道:
我冇嘔, 除咗好攰同間中乳房痛, 好似冇咩feeling 咁..

咁大家由第3个月到第4个月會有咩感覺 ? ?-(
自由太多會令世人失去平衡

別墅

仲係無咩胃口,瞓覺既時候轉身有0的痛

別墅

除左好冇胃口同周身痛之外, 暫時都冇乜感覺, 因為都仲未感覺到bb的存在.

男爵府

我都係, 仲係好累, 就沒有什麼特別. 食方面, 都係麻麻地, 所以都無重到.

別墅

I have much better appetite now. But feeling pain at both the back and bottom, esp after sitting for a long time.

大宅

大家仲有無嘔,我現在仲有嘔!!就黎4個月啦!!最覺就係尾龍骨(唔知叫咩骨),好痛,座起身同座低都特別痛!!

複式洋房

我就好0左好多.好似有一個星期無嘔啦.胃口好0左0的.精神都好0左.

男爵府

Re: 大家由第3

我成日好眼

大宅

仲有3天才夠4個月呢 :lol: 最辛苦係睡覺想轉身囉.. :-(

洋房

我就嘔少了許多,首三個月,差不多天嘔五六次,現在只是間中嘔一兩次,整個人舒服了許多!
而且開始有胃口,很想吃魚生壽司,但身邊家人及朋友都不許我吃! :-(
睡覺我都要打側身睡先舒服!
:-D myleung

伯爵府

門香,

點解要"打側身睡先舒服"?

正面瞓有什麼感覺?

大宅

係囉~係囉~ 點解"打側身睡先舒服"?

男爵府

係喎. 我都要喎. 仲要搵D野long住個肚.
打平訓唔舒服 個肚好似好重 壓住自己咁.
[/url]

大宅

我就成日瞓瞓吓想轉身就醒,因為個肚好似好重咁壓住自己。最 "扌罹"命就係成日發惡夢.... 驚醒咗仲衰到成個夢都記得哂....好恐佈...又攪到自己好倦... 你哋會否成日發惡夢呀? :-( :-( :-(

男爵府

個肚會壓住背部神經,咁咪

洋房

係呀!所以說打側訓才舒服。
聽人講,到了個肚再大d,就一定要打側訓,根本無辦法可以打平訓添!
其實由知道大肚都現在,真係有好多野要適應,各位媽咪,加油呀!
:-D myleung

跳至