跳至

首頁

尾頁

大宅

你地呀b識玩咩玩具呀?

今日同家姐講電話, 佢問我地比d咩玩具bb玩, 我話冇呀, 佢就話有冇搞錯, 三個月bb應該識玩好多野, 我真係唔知呀, 你地呀b識玩咩呀? 我想快d買比bb玩, 我怕佢........慢人幾拍呀! :-( :-( :-(

男爵府

Re: 你地呀b識玩咩玩具呀?

我而家的BB囡識玩搖鈴, 最好的搖鈴"D"顏色紅色鮮艷,
因為BB喜歡顏色鮮艷的東西,
我的BB囡囡(芷晴)出世是4月7日的,
她喜歡玩甲蟲搖鈴, 玩口水, 睇電視, 玩手指, 玩反轉身,
睇少一振都唔得.....
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

15週年勳章

我個仔又係鍾意玩搖鈴,成日放入口好似食雪糕咁,仲有望住我玩一按便會彈來彈去的波波,佢都係成日玩口水,食手,而且開始常反身,但係未成功。
哈哈!終於找到一個同我個仔同一日出世啦!
mankok
我個仔都係4月7日出世
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

男爵府

我個女對玩具沒什麼興趣, 玩口水就有...

公爵府

我囝囝都未識得拎實 d 玩具, 手未太靈活, 但對眼會追住 d 搖鈴聲

而家只係伸拳頭入口 & 玩口水波

[/url]

大宅

蝦蝦 寫道:
我囝囝都未識得拎實 d 玩具, 手未太靈活, 但對眼會追住 d 搖鈴聲

而家只係伸拳頭入口 & 玩口水波

我個囝同你個囝一樣,,,而家只係伸拳頭入口同玩口水波..伸拳頭入口時仲要好大力係咁扭隻手..好似包魚刷洗似所咁..

公爵府

你形容得好正, 好似拎鮑魚刷洗口
[/url]

公爵府

意粉,
<-- 你囝囝張相, 比起 website d 相, 肥左 dd 喎

我覺得我囝囝而家個 look, 同你囝囝個 look 有 d 相似
[/url]

別墅

我bb中意玩手指,口水,沖涼時玩水, 訓係床仔中意望住音樂鈴公仔笑,中意望公仔笑,望我們結婚相笑,咩都笑...

有俾手鈴捏住, 但她會亂咁fing, 有時fing到自己塊面, 紅咗,所以要望實先玩.
其實要咩玩具適合呢? 你們準備其他用具未 ?-( ? 例如學行車,...

公爵府

其實我諗緊比乜野玩具佢玩, 想囝囝學下野先.
[/url]

大宅

allwinlife,

你個囡好多頭髮,好得意呀!我個臭豬越甩越多,後腦成曰磨黎磨去,甩到一忽忽,好肉酸.... :tongue:

你地dBB識玩搖鈴咁叻,我個都剩係識玩手指,食拳頭,傻笑,依依哦哦咁,仲未識反身呀.

大宅

我bb都未識拎野玩,而家會玩手指,望住個轉轉公仔,仲會食手指和拳頭.bb未識反身,唔知幾時會呢?
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

男爵府

mymelody.lam, 您好呀....
我囡囡同你囝囝一樣, 都係4月7日出世,
好難得的, 妳是否順產呢 !! 我係順產的,
我囡囡出世體重為 3.35 kgs. 而妳呢 !!

我囡囡現在一放落張床仔, 或者梳化, 就反轉身,
提起頭仔周圍望...仲留口水...
但係唔識反番轉頭, 玩到倦就"o依o依呀呀",
即係叫妳反番原位...

囡囡好鬼八卦... 飲奶都周圍望...

akarisobb, 妳可以得閒盡量用"抱身bb方式"
練習頸骨, 但係要小心bb : 要用手護住bb頸骨,
練習一下..... 就會成功的...!!

我囡囡食手指..食到反胃,,,,咳咳....
比奶咀佢食都讓開... 點可以唔食手指呢 !!
因為手指食到好難修剪...

仲有妳們有否留意bb現在好"妏"時,
用手指尖槎頭...搞到頭仔都留血... :-(
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

公爵府

有呀, 成日自己插眼添呀, 鼻樑成日抓到流血, 幾驚佢破相呀, 所以要成日 keep 住幫佢剪指甲.
[/url]

大宅

我BB都有食手﹐玩/食手巾﹐放搖玲/衣物/我隻手...入口﹐你地有冇俾BB玩Babygym呢﹖我覺得Babygym幾好﹐BB訓係度時可以望下吊落黎既玩具﹐又可以用手拉玩具﹐或用腳踢﹐拉到或踢中時有音樂﹐等BB可以自娛兼做運動。

公爵府

我囝囝淨係識睇, 未肯用腳踢住
[/url]

大宅

蝦蝦 寫道:
意粉,
<-- 你囝囝張相, 比起 website d 相, 肥左 dd 喎

我覺得我囝囝而家個 look, 同你囝囝個 look 有 d 相似

係呀..我個囝出世好奀,,,得2.675kg..同埋重得好慢,,而家先開始有dd抵打肉咋..所以我要再比心機揍好佢..
係呀..我都覺得我地2個囝既look有d似,,嘿嘿..我都諗緊同唔同亞囝飛光頭,,嘿嘿

亞囝又係成日插眼..插完就鬼

別墅

妳bb又真搞笑得來又可愛呢. 我囡囡的頭髮樹起呢:tongue:
ringmike 寫道:
allwinlife,

你個囡好多頭髮,好得意呀!我個臭豬越甩越多,後腦成曰磨黎磨去,甩到一忽忽,好肉酸.... :tongue:

你地dBB識玩搖鈴咁叻,我個都剩係識玩手指,食拳頭,傻笑,依依哦哦咁,仲未識反身呀.

別墅

ringmike :
我個囡d頭髮又係一達達, 成個pillow 都係佢d毛, 所以...我幫佢剪哂d頭髮喇~~~~ 而家佢係一個前衛既光頭妹
同埋我個囡又係鍾意質個拳頭入個口, 成日攪到反胃....想嘔咁...哈
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

公爵府

意粉,
你囝囝會唔會成日都唔肯訓架, 我媽咪話 bb 訓多 d 先長肉架.

你個 b 係仔, 飛光 d 都冇所謂, 男仔第日頭髮硬 d 型 d 呀. 比錢去飛髮囉, 安全 d, 你見到囝囝新 look 會有排笑餐死
[/url]

首頁

尾頁

跳至