心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛收到壞消息........有一位朋友過身了......

好愕然........
上年年中佢有一次佢突然腹絞痛到要入醫院,檢查後發現自己有肝癌.....佢只得30歲開頭!
上年聖誕,比佢揾到門路上廣州換肝,當我得知時真係好替佢擔心,因為我覺得大陸換肝聽起上黎都好牙煙。
好好彩.....手術好成功!佢在廣州醫院休養左一排,仲趕得切返黎香港過新年添!
新年期間,我仲o係街撞倒佢同佢太太行街,佢當時剛出院返港不久,出街亦需要帶口罩。
我一見到佢地我好開心佢病情可以咁進步神速,咁快就行得走得,同時仲登佢老婆高興,佢病果陣,佢老婆一路o係佢身邊支持佢服侍佢!而家雨過天睛啦~~
果日大家傾完計,睇住佢地兩公婆既背影時,我就諗個天都算係咁.....放過呢對患難小夫妻......
早2個月,問過朋友都話佢好好架...
點知頭先去買野撞到佢好朋友,話我知佢月尾去左....
我真係好愕然!
明明好返架?點解突然又去左?
原來d癌細胞走左去第二度.......
我好擔心佢太太.....
唔知佢撐唔撐得住......

阿施~~
永遠懷念您!
I'm not a yogi,but a yogist!

伯爵府

Re: 剛收到壞消息........有一位朋友過身了......

:-( :-( :-( :-(

大宅

Re: 剛收到壞消息........有一位朋友過身了......

所以真的要好好珍惜身邊你所愛的人...還有認認真真咁過每一日.. :-|
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

生死有命, 好多野都唔係自己可以控制得到!!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

公爵府

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

珍惜眼前人 :-( :-( :-(

大宅

新年期間,有一位高人曾說今年去世多是男性.....
我當時聽完並無放在心上.......

大年初二------我朋友話佢阿叔急病去左

過左農曆新年不久------另一位朋友哭著打比我話佢爸爸終於唔得喇....癌症去左

4月1日------我大舅父癌症去左

6月尾------好朋友阿施去左

高人~~~
你好靈.....但希望我身邊唔好再有人走喇 :cry:
I'm not a yogi,but a yogist!

子爵府

:cry: :cry:

大宅

我睇到都好難過, 但生死有命, 多d關心同開解佢太太啦

願各位珍惜眼前人, 好好照顧自己既身體
Love You Baby

等待驗證會員

:-( :-( :-(

大宅

:-( :-( :-(

男爵府

:-( :-(

男爵府

今年我一家都流年不利:

3月 - 我婆婆過生.

6月中 - 我嫂嫂個爺爺過生/同日嫂嫂爸爸CHECK 到有末期CANCER

6月中 - 我嫂嫂隻北京狗過生/我第一個BB小產.

7月頭 - 嫂嫂爸爸過生 (由診斷至過生不足一個月).

做人真係化.
違規簽名-超版代刪

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

我男友琴日都收到一個壞消息,佢個客既其中一個琴日去左,仲要係自殺. (男友係做computer engineer, 要去d客公司solve 佢地d problem,但而家pass左個客比佢同事跟)

我男友曾經幫個女人整過電腦,同佢請過我男友食飯.
佢個客既 staff 係收到police call 先知個女人出事.
(大家同個女人都唔熟,so唔知佢為乜自殺,佢地d同事無人知佢搬左屋 & 屋企人d野,反而我男友知少少tim)
我男友都好唔開心,我同佢講,唔好諗咁多.我仲話"咁你要對我好d啦",佢話佢會. 佢仲話:如果佢有乜事,叫我快d忘記佢.
我話唔係你話就可以, 若我有事,你都唔可以啦.
佢話"人真係化學", 佢同事上星期仲見到個女人,無端端話佢去左,大家好唔知點咁.

我男友年頭先有個舊同學係教會跑樓梯比賽時,突然暈低,就去左. so , 我知佢都唔開心.

我會對佢同屋企人好d.

大宅

:-( :-(

我都唔好

4月 -- 呀媽做腹膜炎手術
5月 -- 呀仔肺炎
6月 -- 呀媽始終要插住尿袋....身體大不如前...要為她洗澡....
7月 -- 老爺大嫂過身

好驚再有事 :-( :-(

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

不求富貴, 但求各人"平安大吉"!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

做人真係好化,朋友珍惜現在呀.
得快樂時且快樂, 享受下人生啦.

男爵府

其實做人真係好化學,昨晚收到補習果位姐姐媽咪的電話,話佢個女今天醫院報告出左,患左急性血癌,唔可以再幫我仔補習了,上星期仲好地地的,只是話發燒,有少少貧血入了院,仲話無事了,快可出院,.......

複式洋房

DREAMY~

請不要傷心,人生變幻無常,真係要珍惜眼前人 :cry: :cry:

我有明珠一顆, 久被塵勞關鎖, 今朝塵盡光生, 照破山河萬朵。

大宅

我曾經有個中學同學打電話想同我傾閒計,重話有好多

首頁

尾頁

跳至