嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 濕疹

Hi 各位媽咪&Riki,

個中e只有一種濕疹藥油. 可以try try.

Hi Riki,

請幫我book 埋呀. Thanks.

民房

Hi claudiamother,

地搬是旺角花园街6-12号好景商業大厦二十字二零一六室 可以問e師exactly近邊度.

大宅

Esther,

我琴日打去藥房問係咪可以現成賣,佢話冇要睇左個中醫先得喎。[quote]

個中e只有一種濕疹藥油. 可以try try.

[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

民房

Sorry 呀i 因為我當初都係去睇中e, 所以e師介紹藥油比我. 你個B幾大呀?佢可以飲得藥味?

大宅

Esther,

我個女六歲了,但佢好怕飲中藥,就算佢聽話肯飲,轉頭都會嘔番出來,所以我唔知我帶佢去睇你個中醫,可唔可以剩係要支中藥油,而唔要食中藥?
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

複式洋房

Estherchengcl:
Hi!有事相問,煩check pm!Thanks!

複式洋房

claudiamother:
你可嘗試加2粒蜜棗或加d糖冬瓜一齊煲,無咁苦,
同埋分幾次飲(每次隔一小時左右),每次飲小半碗,
飲完比d她喜歡吃的食物送口,咁就無咁易嘔。
claudiamother 寫道:
Esther,

我個女六歲了,但佢好怕飲中藥,就算佢聽話肯飲,轉頭都會嘔番出來,所以我唔知我帶佢去睇你個中醫,可唔可以剩係要支中藥油,而唔要食中藥?

民房

個中医正如soos 所講会加D糖冬瓜或柿餅落去D藥喥.
中医叫我個仔分二至三次去飲,可以肯定係甜嘅.
一方面可以試吓你個女肯唔肯飲, 令一方面問医師有冇藥油呀?

近排我個仔屁股出了一堆熱痱, 當初以為係濕疹但當搽了濕疹油攪到嚴重咗:-( 真係好難分濕疹定係熱痱. 請問有冇媽咪識分呀.

首頁

尾頁

跳至