嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

濕疹

睇完你哋二佰幾個有關濕疹嘅資料,當中亦知道多咗有關濕疹
食物。多謝哂. 我都想分享我的經驗,亦希望比D鼓勵我
我個仔今年4歲, 當他六個月個陣医生話佢有濕疹. 當時我都唔知道濕疹係咩一会事. 所以, 由6個月到兩歲我一直都有用類固醇嘅藥. 當我慢慢知道原來醫生開嘅藥會影響我個仔D皮膚,我開始嘗試用中藥去減輕佢的濕疹. 第一個中醫未如理想, 後來同事介紹咗觀塘一個中医我就開始冇用類固醇嘅藥. 因為, 呢過医師佢識得點樣去提練中藥油.到而家有濕疹嘅國都會立即幫佢搽. 如果你哋唔介意的話可以試吓work 唔work?其實, 我個仔除咗濕疹之外亦有G6PD缺乏. 所以,我都好擔心. 因為, 有濕疹嘅小朋友氣管亦十分敏感. 傷風

大宅

Re: 濕疹

Esther,
你個中醫只係比中藥油搽,係咪唔駛食中藥嫁?請問幾多錢?可否pm你個醫生名和地址給我,唔該哂!
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

大宅

Hi, Esther,

Why 有濕疹嘅小朋友傷風

伯爵府

好媽媽勳章

estherchengcl

我都想要個中醫的資料, 可否pm給我呀. 謝謝 !

大宅

Esther,
你睇果個中醫係米"天興"果個呀?

大宅

ESTHER,

你係咪好 busy 呢,咁你得閒就pm給我啦,thank you.
claudiamother 寫道:
Esther,
你個中醫只係比中藥油搽,係咪唔駛食中藥嫁?請問幾多錢?可否pm你個醫生名和地址給我,唔該哂!
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

民房

Hiclaudiamother,

Sorry, down 咗機.
我個仔一直都有食中藥調理身體, 大嘅$110 有兩劑. 佢的地址在牛頭角"瑞興中西藥行(Tel: 27563390)10:00 to 3:00 pm. 下午在旺角. 中医手堤 96054076(黃永浩医師).但係, 他今日去美国探佢太太, 大概 8月初返嚟.

大宅

Esther,

濕疹油係咪得一隻,唔駛根據唔同程度的濕疹而配製?係咪一定要配合食中藥先會好?個中醫下午在旺角邊度呀?因我住在fanling,去旺角會就腳d

洋房

你地好.. 我是新來的.各位媽媽你地好.
我是為了reply這個board msg 而開始了這個account
已我所知有一位好勁的醫師可以幫到你們的bb, 雖然我仲未有bb, 但我有睇開一位學家級的醫師. 佢醫濕疹係有自己的一種方法. 因佢係一來係中文大學的中醫委員會, 也是西方的營養學家. 也出過營養學的書, 佢也係2001年上過電視做訪問, 個訪問係講佢點樣用天然的食療去改善病情. 我本身都係有病比佢醫返好. 佢主要係看返你身体健康去醫你個病. 如果個基礎打得好係唔會病起來. 你地如果有意可以問我取他的名字係網上找佢的醫歷再去想下去唔去try..
祝大家的bb可以健康怏樂
[email protected]

大宅

Hi, riki133
Would you pls PM the doctor's info to me?
Thanks a lot!

大宅

riki133,

pls pm the detail to me thanks.

伯爵府

好媽媽勳章

riki133

Please pm the doctor information to me. Thanks!

侯爵府

好媽媽勳章

Hi riki133 & esther pls pm your doctos' info to me thanks 我都想用中e 同阿女清d 濕疹 因為好多人都話其實佢個d 係我陀住b 時既胎毒 so 要清晒出黎 阿女先好 番架

男爵府

畀面勳章

riki133, please PM me too.

大宅

riki133,

pls pm yr doctor information to me , thank you

大宅

riki133,

pls check e-mail. thanks!

民房

hi riki133, could u pls pm the details... thanks

洋房

Hi riki133,

Please pm the doctor information to me. Thanks.

Yam

大宅

各位媽咪:

我已問過riki133喇, 佢話個中e唔睇街症, 只限識人介紹先至睇, 地點係旺角中心, 佢無詳細地址比我, 如果想問價錢或者想book時間佢話好樂意幫我哋, 如果真係要睇, 起碼要等幾個星期, 佢話好多人睇個中e, 如果你哋有咩要佢幫手check price or booking, pls e-mail to you,
e-mail address: [email protected]

另外如想知個中醫ge來頭, 可以click入去睇吓la!! (中醫師 : 林傲梵)

伯爵府

Esther,

濕疹油係咪得一隻,唔駛根據唔同程度的濕疹而配製?係咪一定要配合食中藥先會好? ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至