跳至

首頁

尾頁

別墅

你地平時會食D咩for BB架?

我一日一包鮮奶...成日俾人話唔夠..
食提子呀.奇異果.
因為要自己煮..所以一個禮拜先煲一次魚湯同朱骨湯...
唔知夠唔夠呢???
你地呢?? 你地有無特別食D咩野俾BB呀?

翡翠宮

好媽媽勳章

Re: 你地平時會食D咩for BB架?

我連鮮奶都無飲, 開頭幾個月, 試過連飲幾日即重幾磅, 所以停o左...
反而, 日日食醫生開o既鈣片、葉酸同維他命丸...
有飲下豆漿、食下豆腐花、奶類布甸、低脂乳酪.... 都唔係日日...
生果就日日食...只係星期六日煲下骨湯... 平時都係出街食....

別墅

係呀...飲鮮奶肥得好快...飲MUMMY奶粉又太燥..
都好肥架...你醫生幾好喎...我剩係得鈣片、葉酸 , 但係佢無開維他命丸俾我呀... 我屋企剩係得許留山... 無傳統糖水鋪...所以, 其他BK MUMMY 介紹食杏仁糊, 我都好想食..
不過附近無LAW....

翡翠宮

好媽媽勳章

之前我肥得太急, 問過醫生, 佢話唔一定要飲咁多奶, 我先敢停咋....
我公司同屋企附近都無傳統糖水鋪, 成日想食芝麻糊之類, 都無得食...
遲 d , 都唔知去邊搵龜寧膏食添呀...

近兩日, 個肚起o左 少少紅色粒粒, 唔知係咪太耐無食涼野... 唔知係熱氣 定 濕熱添........

別墅

我上兩個星期六一食完蝦, 個肚就起紅色粒粒...
唔..真係唔知點食涼野... 我而家又唔走得遠...
HAHA... 自己煮又倦...HAHA 唔知點算...
咁你買豆腐花個時,小心D喎...我試過幾次都係壞架

子爵府

oc2005 寫道:
我上兩個星期六一食完蝦, 個肚就起紅色粒粒...
唔..真係唔知點食涼野... 我而家又唔走得遠...
HAHA... 自己煮又倦...HAHA 唔知點算...
咁你買豆腐花個時,小心D喎...我試過幾次都係壞架

我媽咪話唔可以食蝦..因為好濕毒架..所以你都係少食為妙!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

jolo 寫道:
之前我肥得太急, 問過醫生, 佢話唔一定要飲咁多奶, 我先敢停咋....
我公司同屋企附近都無傳統糖水鋪, 成日想食芝麻糊之類, 都無得食...
遲 d , 都唔知去邊搵龜寧膏食添呀...

近兩日, 個肚起o左 少少紅色粒粒, 唔知係咪太耐無食涼野... 唔知係熱氣 定 濕熱添........

龜寧膏可以自己整架..我之前都食過幾次..媽咪整既~~
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

oc2005+jolo~
其實你地住邊架?? 我見都有幾多地方有果d 傳統式既良茶鋪..就好似我住緊既美孚..屋企附近都有兩間..如果你地出去檢查時就入定貨

洋房

哈囉!jolo.我同你一樣呀.我冇乜飲奶,到依家飲0既係媽咪會送0固d.但係我中意食奶制品.雪糕,芝士.上個星期六,我電咗頭髮嘍.坐咗4個鐘頭.好辛苦,我諗住生之前,再電埋眼睫毛.

子爵府

OMA媽咪 寫道:
哈囉!jolo.我同你一樣呀.我冇乜飲奶,到依家飲0既係媽咪會送0固d.但係我中意食奶制品.雪糕,芝士.上個星期六,我電咗頭髮嘍.坐咗4個鐘頭.好辛苦,我諗住生之前,再電埋眼睫毛.

可以電頭髮架咩?? 我之前聽過d媽咪講話唔得架bor..佢地話醫生話焗油ok ..但就唔可以電同染

翡翠宮

好媽媽勳章

oc2005,
公司附近有間專賣豆漿、豆花鋪頭, 佢去貨好快o架.. 又平~~

kathychoi,
我住 tko .... 附近得新式果 d 糖水鋪...
龜寧膏我唔敢亂買, 諗住搵 d 出名 d 鋪頭先買....

OMA媽咪,
我都有買高鈣低脂芝士, 口痕就拎塊咬下 ~~
我個馬騮頭好肉酸呀... 又碎又乾又硬又叉哂出o黎......
去 醫院檢查見好多媽咪 都電哂染哂, d 頭髮好靚呀... 好後悔剪成咁無得救 ~~~ :-( :-(

別墅

我知唔食得蝦...個次我老公個FD個女朋友第一次煮飯, 未開飯前, 個FD已經講明唔好食都唔准講.... 咁咪食左幾隻LAW... 就咁出事勒... 我個頭得訐留山, 街市先有豆花.. 真係無傳統糖水鋪... 我返工係D好偏遠既碼頭... 出入都係坐公司車, 所以如果我好想食杏仁糊. 合桃糊. 呢D正氣既糖水.. 我諗我要出旺角個間大良先有得食....鳴嗚 :-( :-(

別墅

我係3個月個時電左頭髮... 上個月就有焗油(只為襟攣D),
sofar, 而家個頭都okay... 睇個人喜好啦.. 我自己死都唔剪短頭髮架勒... 但係電頭髮個陣勁內疚...佢有陣好重既電髮水咪(我已經係數碼曲髮) 其實真係對bb唔好架..我覺得.. 咁個髮型師佢話電髮唔電髮根係無問題 !!! (我自己覺得都好大問題!好勁味, 人地話對bb生殖器官唔好) 但係電髮就一定唔得. 焗油都係無問題... 唉..唔知真定假架....

洋房

哈囉!kathychoi.我問過醫生,佢話依家我地都7,8個月嘍.電髮水同染髮水冇落到咁多,挑染係唔驚0架.我電頭髮0固時,師傅都話,我地會識做0架啦.咁我就電咗嘍.

jolol.我地生完之后,都可以養頭髮.你短髮係呢幾個月啫,養好d頭髮.一於揾個啱0既髮型.唔使傷心.我係因為生完大仔時,勁lap頭髮,所以先要揾呢一招.起碼唔使疏頭,我諗頭髮唔會lap咁多.

子爵府

to jolo~
我同你一樣..都好後悔將d 頭髮剪短左..本來我諗住將d 電髮電曲同染棕紅色..但聽d 媽咪講話驚d 野會影響到個胎..所以索性剪短左佢 :-( :-(
我唔係好熟蔣軍澳d 地方..其實我之前住藍田..不過依家搬左去老公度住..藍田都無果d 傳統式既良茶鋪..如果真係要飲..要出到去觀塘先有
龜寧膏我媽咪係買一盒龜寧膏粉整架..我食過三~四次..都無咩事..好想食西瓜呀..但媽咪點都唔肯俾 :-(

子爵府

OMA媽咪 寫道:
哈囉!kathychoi.我問過醫生,佢話依家我地都7,8個月嘍.電髮水同染髮水冇落到咁多,挑染係唔驚0架.我電頭髮0固時,師傅都話,我地會識做0架啦.咁我就電咗嘍.

係唔係真架?? 不過我仲好驚..唉..都係算啦..因為我已經剪左個男仔頭 :-( :-( 之前媽咪話無論點都好..叫我點c 都要坐月時唔好洗頭..點知我剪完個頭之後就同我講話過左十二朝之後用薑水洗頭都ok..真係俾佢激c

子爵府

自從有左bb 之後..唔知點解我勁想飲d 良茶..特別係d 五花茶..銀菊露咁..但未有bb 時我係一個唔鐘意飲良茶既人..d 口味真係變得好怪 ~"~
我屋企附近都有兩間幾傳統既良茶鋪..有時經過想買杯黎飲..不過驚會良得滯..加上果d 良茶鋪唔係有名既..所以唔敢買 ~"~

別墅

我唔知點解初初有左個3個月...剩係食到菜... 我唔知芥菜唔食得..個時成日食... 而家無物特別...只係成日好熱氣...唔知冬天生既mummy 會唔會成日覺得好熱氣呢???
同埋佢地咪唔怕涷law...

子爵府

我覺得冬天先有bb 既媽咪最好..因為一來唔怕凍..二來唔會好似我地依家咁..熱上加熱

禁止訪問

睛靈勳章

首頁

尾頁

跳至
熱門主題