基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在我們住荃灣,囡囡明年讀n1,好想俾囡囡到天主教的學校,但荃灣的天主教小學升中好像不太好了,唔知可以點安排囡囡升學,有沒有建議呢?
請問那間天主教學校真的很重視宗教教育呢?看了一些幼稚園資料,見到香港那邊的玫瑰崗幼稚園講明很重視宗教,將天主教滲入全校,好像很理想,但這麼遠,沒法子去報讀呢,請問其他天主教學校如何?
謝謝!

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

禁止訪問

大宅

其實PURE 女子天主教KG好似唔多.
(合)女子天主教幼稚園: 我會想德望, 聖羅撒(但St. Rosa 是有男生). 兩間都有小學及中學.
全女子小學,中學: 聖家, St. Mary, Maryknoll. (第一,二階段及叩門入校).
而DGS便要在小一時考入去.

大宅

Hi nancy_city,
pls check pm.
thanks!

大宅

DGS不是天主教學校

原帖由 vic6 於 11-1-28 18:27 發表
其實PURE 女子天主教KG好似唔多.
(合)女子天主教幼稚園: 我會想德望, 聖羅撒(但St. Rosa 是有男生). 兩間都有小學及中學.
全女子小學,中學: 聖家, St. Mary, Maryknoll. (第一,二階段及叩門入校).
而DGS便要在小一 ...

首頁

尾頁

跳至