自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

<客家好慘>,食到火都黎埋

Dear All:

話說我阿仔小學六年級搭校車小六生幾個都順利升讀首志願中學,家長個個開心到不得了,所以尋日相約一齊到將軍澳新都城三期客家好棧茶聊,點知....

因為此茶樓9點正才開門,朋友特地7點幾去羅排飛,8點9等入去,我9點正去到,朋友已開晒位,我地一共十一人一張枱,飲到十鬆,忽然間有個女侍應收晒全套餐具,朋友同令一位媽咪叫住佢話我地未走架喎!佢答污穢呀媽!一陣幫我地換過啦!甘我地咪由得佢羅,點只等左好耐都無拎黎,我地叫的點心無餐具食,甘咪叫佢拎過,已經覺得好奇怪,好似想趕我地走甘...

近住我地吾理佢,努力傾計同食野,點知再過半粒鐘,又有另一個黑晒塊面張小朋友的餐具收晒,放晒的餐具好似招呼梗人入黎甘,甘我地知知地佢地想點,咪話比佢知我地未走架喎!吾理佢再click野食,接住有不同架侍應係我地面前黑晒面甘轉黎轉去,仲望埋錶,好不禮貌地大力掉的獨立包裝架紙巾係枱面,仲up左一句吾知勿野,但我地聽吾到佢講勿,;近住就行左去,朋友的二個女走過黎同我地講,個女侍應話我地坐幾粒鐘都吾願走,有無攪錯呀!!!!!

吾係嘛!勿野態度呀!
第一,我地未食完野收晒我地的架餐趕我地走已經好吾岩.
第二講埋的甘架說話,甘我地咪再叫野羅,點知竟然有個男侍應帶左幾個阿太入黎叫佢地坐低喎!甘我朋友咪話佢知果的位小人架喎!不過有的去左洗手間,有的去左隔離鋪買還小說,點解你地甘都得架,甘個男侍應即刻回答我地話佢吾知架,有人吾緊要,甘帶佢地過隔離枱坐羅,近住陸續都仲有侍應黑口黑面係我地前面行黎行去...其中一個朋友按住我,如果吾係我會叫佢經理出黎叫佢講解一下入黎呢度食野係有勿野限制呀!

你話係咪火都黎埋呀!

betty
NNN

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: <客家好慘>,食到火都黎埋

嘩!咁都得呀?真係想幫襯都好難啦!條氣唔順嘛!

大宅

betty,
席間有無男人? 該是侍應生欺負你們女士和小孩吧. 換轉係地盤佬, 肥佬, 粗魯男, 惡男, 大隻男, 佢地一定唔敢這樣無理及無禮.

佢地就係欺負帶著小孩們的婦女. ~.~ 不知所謂!

下次唔好再去客家好慘啦! 劉德華一句:今時今日咁樣gab服務態度, 唔得ga la.

大宅

實無幫襯兼唱衰佢 !! :tongue:

水晶宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Frankly speaking, I don't like this restaurant but my 99 and her family like to go....

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

我覺得呢間野既野一D都唔好食
都唔明點解成日都大排長龍

複式洋房

bowling2004 寫道:
我覺得呢間野既野一D都唔好食

agree
火都黎埋呀!
[url=www.babyhome.com.tw/JonathanPoon]J.Poon

珍珠宮

Dear christylai姊姊:
<betty,
席間有無男人? 該是侍應生欺負你們女士和小孩吧. 換轉係地盤佬, 肥佬, 粗魯男, 惡男, 大隻男, 佢地一定唔敢這樣無理及無禮.>你講得岩,席間無男人,不過如不是朋友按住,以平時我也不好蝦,但是講理之人,佢地真在好過份...

<下次唔好再去客家好慘啦! 劉德華一句:今時今日咁樣gab服務態度, 唔得ga la. >係呀!我都會話比我識架朋友聽,等佢地黎評下理,點樣打開門口做生意呀!

betty
NNN

珍珠宮

Dear 44:

<我覺得呢間野既野一D都唔好食
[/quote]>我尋日先知呢間野吾收茶錢,的人話下午茶好經濟,所以咪成日排長龍羅...

我記得佢新開果時去幫親過一次晚飯,返黎一家三個人都腸胃痛睇醫生,捱,真係慘呀!

尋日餐茶因為朋友請,佢之前打黎問我係呢間食好嗎?我吾好意思出聲推佢或講等二間,因為果次我問醫生阿嫂都有食,好彩無事咋!醫生話吾係個個都會食完同樣架野食都會出現同樣架病象徵架.

吾好意思呀!打下打下,差的按埋個粗口制添!

betty
NNN

大宅

betty,
^0^~ 公喜!

bettylam 寫道:
話說我阿仔小學六年級搭校車小六生幾個都順利升讀首志願中學,家長個個開心到不得了....

其實我一次都未去過客家好慘, 不過, 我見荃灣那間客家好慘, 生意真係幾好. 我都唔會去ga la, 聽你講左之後. ^^

係呀!我都會話比我識架朋友聽,等佢地黎評下理,點樣打開門口做生意呀

大宅

christylai 寫道:
betty,
^0^~ 公喜!

[quote]
bettylam 寫道:

其實我一次都未去過客家好慘, 不過, 我見荃灣那間客家好慘, 生意真係幾好. 我都唔會去ga la, 聽你講左之後. ^^

[/quote][/quote]

係咪分店問題呀?我早兩日先去完荃灣o個間,D服務好好呀。

珍珠宮

尖咀嗰間ok喎, 平時我同我同事兩叮人去食晏, $80.-唔駛, 招呼又ok, 我諗應該係分店嘅問題

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Betty

恭喜晒! 你仔仔派得理想, 飲得杯落

珍珠宮

Dear christylai:

<betty,
^0^~ 公喜!>係呀!果幾個小朋友真係好叻!好戥佢地開心啊!一個入左比利羅士,一個學校推薦免每年四萬八學費入左聖保羅..另一個自選填聖保祿,但佢自己獨具慧眼,因為得知全級好多人楝,所以不爭,楝左今年派多二十幾個位架電腦首選張祝珊...

至於我家小四仔,成績一落億丈,暑假後叫小五仔,如無留班,2007年升中開估...

betty
NNN

伯爵府

好媽媽勳章

我係荃灣個間食左好多次, 但未試過有咁服務態度, 可能真係間間唔同啦. 因為係免茶免加一, 所以咁多人幫襯囉.
荃灣個間態度唔錯架.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Betty

原來你家嗰個小四仔, 搞錯咗tim, 唔好意樹.

珍珠宮

Dear DoReMi:
<Betty
原來你家嗰個小四仔, 搞錯咗tim, 唔好意樹. [/quote]>吾緊要喎!係我一時心針攪你地誤會,我即刻袋晒你地的祝福加埋我的督促.

希望誠願金口祝言,
吾洗到時一撲一碌.

betty
NNN

禁止訪問

男爵府

首頁

尾頁

跳至