跳至

首頁

尾頁

洋房

嬰兒游泳---健康從小開始!!我BB自出院開始就在家游水啦!如家各項發育都唔錯呢!

寶寶游泳用的是一個特製的游泳圈和游泳桶,從寶寶出生的第二天就可以給他遊,可以幫助排出胎便,對於心/肺等各方面的發育都有很大的幫助。我寶寶1個半月就可以同人講“阿GU”,現在如果同他傾解,寶寶會有好好的回應。如家2個半月多d,已經可以笑出聲音,兩手合握,俯臥時頭亦可以擡高,(高過屁股),持續時間由三十秒。並且,在兩米外,如果我移動,他的眼睛便會跟隨。如果哪個媽媽想瞭解關於游泳的情況,可以跟貼,大家交流嚇。不知爲什麽,我傳不到BB的相片,提示我“Errors occured::2個月-我大個仔啦.JPG==>mimeException“
享受寶寶成長過程的快樂!!! 

公爵府

Re: 嬰兒游泳---健康從小開始!!我BB自出院開始就在家游水啦!如家各項發育都唔錯呢!

多謝你分享

我囝囝已經識得你所講既野, 仲比你所講既時間早呀 不過游泳可以令身體更加健康就真既, 你屋企好大架? 可以放到游泳圈比 bb 玩, 我就唔得喇, 冇地方
[/url]

大宅

Re: 嬰兒游泳---健康從小開始!!我BB自出院開始就在家游水啦!如家各項發育都唔錯呢!

請問游泳圈和游泳桶可以在哪裡買?
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

大宅

hei-mm

張相要resize  150x150pixels

大宅

akarisobb 寫道:
請問游泳圈和游泳桶可以在哪裡買?

Toys R us

洋房

我在深圳買嘎,600几一套.不過要屋企好大先得到.同埋好o西水.我如家住村屋.

洋房

Thank u! 得o左啦!

大宅

你唔怕佢冷親
每次會游幾耐 :wink: :wink:
thanks

別墅

我都想知妳們帶bb游水的情況.
我前幾日帶bb游水(bb3個半月), 大約係水20分鐘, 上水後即刻除泳衣用大毛巾包住, 總兩公婆抱住bb輪流換衫,再第一時間沖出會所返ok沖熱水涼, 避免bb係泠氣地方涷親.
之前看到有的媽媽話帶b游水後有肺炎, 有的發燒.所以有點擔心.
?-(

別墅

allwinlife,

我想問你個囡游水時有冇著尿片?? 因為我個囡試過一路沖涼一路屙, 所以我好驚如果唔包既話.....可能個泳池會見報話發現臭臭....

別墅

patpatpingu
講起呢樣, 我好yu呀! 個次印印問我要唔要著尿片, 我覺得洗物著啊,gao笑嗟, 咪當笑話開topic上來分享,點知的阿媽話有游水尿片,我真係yu到極啦.
不過我事後同的幾歲小朋友媽媽傾開,原來她們起初又好似我咁認為唔洗,真係好多媽媽唔知0家.
不過, 我昨日去葯房,屈臣,萬寧, 都無bb游水尿片wo :cry: :cry:

別墅

allwinlife,

thank you ar.....等我去搵睇下有冇先, 我都好想同囡囡去游水呀, 但係呢個問題搞到我唔知點好..... 我同事教我等囡囡去完大大先同佢去游, 但係d時間好難就到咁o岩嘛....

別墅

嘩, bb咁叻就好啦!!!
好似有防水泳褲?? ?-(

大宅

我今日同個女玩游水,
見佢係水到自己都可以玩得好開心,隻腳係到游蛙式咁

我嗰set野係旺角花園街間玩具店買,
膠swimming pool 90*55cm 連水泡 $108
個汞就$38

係屋企可以玩,用暖水,
既衛生又唔怕泠親

別墅

妳們買到游水尿片或防水泳褲未?我找唔到啊! :-(

大宅

allwinlife 寫道:
妳們買到游水尿片或防水泳褲未?我找唔到啊! :-(

我未聽過

別墅

我早幾日係天水圍嘉湖銀座的百街超級廣場見到有游水尿褲,先知有呢様嘢﹗係放係殼類早餐個欄的活動車仔度有擺,專買BB成人游泳用品,係活動攤位,方便又近的話就要快D買。

別墅

收到, thk !

洋房

對唔住!因為要湊BB,我好耐都冇來哩度.我bb是在家游水,有一個大桶,半人高,同埋一個圈,窟在頸度,哩個圈根據BB頸堡部SIZE更換.所以bb是剝光

洋房

哩張bb游水相系bb未滿月前影嘎.如果bb有

首頁

尾頁

跳至